pročitajte

Dođite na proslavu kineske Nove godine zmaja u dvorac Trakošćan

Objavljeno: 23.01.2024. 12:23

Zadnja izmjena: 23.01.2024. 12:24

Foto: Ilustracija

Dvorac Trakošćan, prepoznatljivi simbol kulturne baštine Hrvatske i Konfucijev institut u Zagrebu udružili su snage, uz podršku Veleposlanstva Narodne Republike Kine u RH, da stvore partnerstvo kroz obilježavanje kineske Nove godine zmaja, pa će 4. veljače, od 10 do 16 sati, organizirati bogat zabavni program.

Uz oslikavanje lica elementima trakošćanskog i kineskog zmaja te uz različite aktivnosti povezane s kineskom kulturom, Trakošćan će ponuditi toga dana i natjecanje najbolje zmajske maske, a posjetiteljima, naročito onim najmlađima, preporučuje se da dođu maskirani. Bit će organizirana i zanimljiva predavanja i priče o zmajevima, što o onom domaćem, trakošćanskom, što o onom iz daleke Kine.

S druge strane, odrasli će moći uživati u opuštajućim tonovima tradicionalnog kineskog instrumenta - Guzhenga, isprobati tradicionalnu kinesku odjeću (Hanfu) te ispisati svoje ime na kineskom jeziku i izraditi otisak zmaja na papiru. Partneri iz Konfucijevog instituta će također maskirani izvoditi tradicionalne plesove - ples kineskog lava te ples kineskog zmaja - svakog parnog i neparnog sata.

Komentari