Proslava Martinja uz vinsku veselicu u Lumini centru

Objavljeno: 03.11.2014. 16:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Tradicionalna proslava Martinja ni ove godine nije zaobišla Lumini centar koji tim povodom organizira pravu vinsku veselicu uz zanimljivi zabavni program.

U subotu, 8. studenoga održat će se izložba i sajam vina, koji se otvara u 10:00 sati i to zabavnim natjecanjem za sve zainteresirane posjetitelje koji žele pokazati svoje znanje u spajanju određenih sorta vina s pojedinim vrstama sira. Pobjednika će odabrati vrsni enolog Davor Hižak koji će nakon natjecanja održati predavanje na temu vina i njegovih karakteristika.

Isti dan u 17:30 sati sve ljubitelje istančanog nepca očekuje i cooking show gastro blogerice Anje Bajt (blog Sweetheart) koja će održati trosatnu radionicu pripreme nekoliko slanih i slatkih recepata. Popodnevni sati rezervirani su za glazbene nastupe tamburaša i folklornih skupina.

Vinska veselica nastavlja se i u nedjelju, 9. studenoga i započinje u 10:30 sati radionicom za djecu by Eko igračke u kojoj će se svi mališani moći okušati u izradi i bojanju igračaka proizvedenih od prirodnih materijala, prvenstveno od drveta.

Nedjelja je rezervirana i za gastro blogericu Tihanu Koprek iz Varaždina poznatu po svojem blogu Just Cake a Cupcake koja će u svojoj radionici pripremati cupcakese s grožđem i laganom kremom od vanilije te okruglice s kukuruzom i sirom. Sva pripremljena jela kasnije će se dijeliti posjetiteljima.

U zabavnom dijelu sve posjetitelje zabavljat će dječji folklor "Sončece" i Varaždinski Ansambl uz nezaobilaznu tamburicu i krštenje vina.

Komentari