Ne propustite

Sljedeći vikend u Varaždinu nastupa popularna vokalna skupina Ardú

Objavljeno: 15.10.2023. 08:12

Zadnja izmjena: 15.10.2023. 11:16

Iduću subotu, 21. listopada, pod nazivom Ireland meets Croatia concert series, HNK Varaždin predstavit će članove irske vokalne skupine Ardú. 

Ardú je šesteročlana skupina iz Irske koja primarno djeluje u Dublinu i bavi se suvremenim a cappella pjevanjem, izvode aranžmane popularnih pjesama bez instrumenata, koristeći samo svoje glasove. Međunarodno je prepoznata skupina i predstavljala je Irsku na festivalima diljem Europe, uključujući Tempere Vocal u Finskoj, Fringe festival u Edinburghu, vokal.total u Austriji, te festivale u Londonu, Italiji i Sloveniji. 

Uz nastupanje, natjecanje i promociju a cappella pjevanja, Ardú razvija i edukativna partnerstva i programe u Irskoj te održava vokalne radionice s raznim ansamblima. Njihov edukacijski program popularan je u školama diljem Irske i dostiže mlade pjevače svih dobnih skupina, sposobnosti i obrazovanja. Članovi se kroz godine mijenjaju, a u trenutnoj postavi djeluju od rane 2023. godine.

Kao posebni gosti, pridružit će im se članovi Varaždinskog vokalnog ansambla koji izvodi pjesme a capella, pretežito u pop i jazz stilu. Koncert će se održati u subotu 21. listopada 2023. godine na Velikoj sceni HNK s početkom u 19.30 sati, a ulaznice po cijeni od 5 eura možete kupiti na blagajni HNK. 

Komentari