Špancirere danas očekuje zabavan utorak

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 27.08.2013. 13:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

Ako ćemo suditi prema jučerašnjem danu, očekuje nas još jedan opušten špancirerski dan, ispunjen uličnim sadržajima, zabavnim performansima i koncertima, na kojima nije nedostajalo posjetitelja. Početak novog radnog tjedna očito nije obeshrabrio varaždinske šetače.

Varaždinske ulice oživjet će u 18 sati kada će publiku na Korzu zabavljati oživljeni Charlie Chaplin, a istovremeno će Varaždinske mažoretkinje izvesti svoj Ples anđela na Franjevačkome trgu.

Javi Javichi nasmijat će prolaznike do suza ako posjete Franjevački trg ispred City Centra. Nešto kasnije moći će se ispred Gradske vijećnice popratiti još jedan nevjerojatan nastup Carilla. Magiser ludi odsvirat će isto tako lude melodije u Dućanskoj, a u 20:30 sati odlutat će i do Kranjčevićeve. U Uskoj ulici svoj će nastup održati varaždinski bend Groove On.

U 19 sati oni najmlađi mogu se zaputiti do Trga tradicijskih obrta i dobiti šarenu i vrckavu frizuru tokom nastupa argentinske atrakcije Pajaritos en la Cabeza, odnosno „Ptičica u kosi“, dok će glazbeni duet Verdeser na Trgu Miljenka Stančića zavesti publiku ritmovima didgeridooa, charanga, gitara, udaraljka i mnogih drugih instrumenata.

Nizozemska atrakcija Beeldje, odnosno „figurice“, fascinirat će prolaznike svojim izgledom, a naći će se u ulogama fotografa i asistenta, pop art poljupca i Lousia VIX i njegove madame. Na špancirerima ostaje da prošeću ulicama i pronađu njihov performans.

U 19 i 20.30 sati pogledajte show koji će vam priprediti ulični komičar Goma na Franjevačkom trgu kod City Centra.

Za glazbeni dio programa pobrinut će se Praline & fast food, hrvatski džezerski bend koji u svojim pjesmama kombinira funk, fusion i rock. Oni će nastupiti na pozornici Korzo u 20 sati, dok će u 21 sat na Trgu Miljenka Stančića turski alternativni sastav Baba Zula posjetiteljima ponuditi kako glazbeno, tako i vizualno iskustvo.

Svih 9 radionica održavat će se na Kreativfestu, a posjetitelji Vindilanda ponovo će moći uživati u zabavnih sadržajima ili gledanju filmova „pod zvijezdama“. Komedijafest će danas preuzeti Teatar Gavran s predstavom Lutka, koja počinje u 21 sat.

Na Arena pozornici kod Drave svoj će nastup danas održati Kandžija&Gole žene + Toxara, Macene.

Komentari