Sutra u Cinestaru remake filma Judge Dredd - Dredd 3D

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 19.09.2012. 14:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Sutra, 20.rujna u sklopu CineMena, projekcija za muškarce, prikazati će se remake filma Judge Dredd, snimljen u 3D-u po istoimenom legendarnom stripu. U novoj adaptaciji, Karl Urban  (Star Trek, Priest, Red) glumit će jednog od najpoznatijih strip junaka.  

Sudac Dredd stvoren je u britanskom SF magazinu 2000AD  1977. Priča je to o futurističkom Prljavom Harryju koji nasilno donosi pravdu na jednako nasilne ulice New York Cityja. Ubrzo je postao hit, a nakon brojnih stripovskih verzija i inkarnacija kroz desetljeća,  1995. snimljena je filmska adaptacija sa Sylvester Stalloneom u glavnoj ulozi, koji je promijenio ton koji vlada stripom.

Film vas vodi u budućnost. Amerika je ozračena pustoš. Na Istočnoj obali, od Bostona do Washingtona prostire se Mega City One - ogromna metropola puna nasilja s više od 400 milijuna prestravljenih stanovnika. Red u urbanom kaosu pokušavaju uvesti samo „The Judges“ (suci) koji su predstavnici zakona, porotnici, suci i egzekutori - sve u jednome, a zovu ih Dredd.

Komentari