objavljen program

Franz Ferdinand, TBF, Buč Kesidi, Cold Snap - evo što sve donosi jubilarni 25. Špancirfest!

Kako je najavljeno, posjetitelje tijekom deset dana trajanja festivala očekuje više od 500 različitih programa među kojima su koncerti, predstave, dječje, kulinarske i glazbene radionice te ulični performeri iz cijelog svijeta...
Objavljeno: 30.06.2023. 11:22

Zadnja izmjena: 30.06.2023. 12:23

Gradonačelnik Neven Bosilj i direktorica Turistiške zajednice Grada Varaždina Jelena Toth danas su predstavili program jubilarnog 25. Špancirfesta koji će se održati u razdoblju od 18. do 27. kolovoza.

Kako su pritom najavili, posjetitelje tijekom deset dana trajanja festivala očekuje više od 500 različitih programa među kojima su koncerti, kazališne predstave, dječje, kulinarske i glazbene radionice te ulični performeri iz cijelog svijeta. Što se tiče glazbenog programa, ove godine, kako je najavljeno, posjetitelje čeka glazbeno putovanje kroz različite glazbene programe za sve generacije.

- Na glavnoj PAN pozornici održat će se 12 besplatnih koncerata, a nastupit će TBF, Silente, BluVinil, Neno Belan i Fiumensi, Franz Ferdinand, Joker Out, Buč Kesidi i Fran Vasilić te Parni valjak i Igor Drvenkar. Nastupit će i Crna kronika i Cold Snap. Kod Vile Bedeković, uz bogat kazališni program, nastupit će Perpetuum Jazzile, mediteranski zvuk donijet će Klapa Cambi, a glazbeni program festivala zatvorit će glazbena poslastica "Nothing Else Matters", za što će biti zaduženi učenici varaždinske Glazbene škole - najavila je Toth.

'700 tisuća eura'

Između ostalog, na Kapucinskom trgu kulinarski će chefovi na Špancir Burger Festivalu predstaviti svoje vještine, a na ulicama će se i ove godine predstavljati mladi umjetnici u sklopu programa "Heroji ulica". Kao novitet ove godine Kreativnica će se zbog velikog broja prijava protezati iz Uske u Kukuljevićevu ulicu i u prolaz Marijana Zubera. 

- Drago mi je da će Špancirfest za ovu veliku obljetnicu imati ovako boragt program, i po mojem mišljenju, najbolji do sada. Ova priča nije jeftina, ona košta oko 700 tisuća eura, od čega će Grad platiti 250 tisuća eura i zato sam zahvalan i svim našim sponzorima koji vide da je ovo najjači hrvatski festival. Pozvao bih sve žitelje Hrvatske, ali i susjednih zemalja da osjete ovu prekrasnu atmosferu Špancirfesta tijekom kojeg naš grad postaje najljepša pozornica u Europi - pozvao je Bosilj.

Komentari