Tony Cetinski: Dugo nismo bili u Čakovcu, a pamtimo odličnu publiku

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 06.02.2014. 19:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: facebook

Povodom svog valentinovskog koncerta u Čakovcu Tony Cetinski govori o tome kako održava kondiciju, smeta li mu što mediji prate i njegov privatan život, te kada ulazi u studio i počinje rad na novom albumu.

Kako ste baš Čakovec izabrali za koncert u povodu Valentinova, što nam pripremate i koliko će se ovaj koncert razlikovati od onog od prije četiri godine?
Nismo dugo bili u Čakovcu, a pamtimo odličnu publiku. Razlika je što ovaj put sviramo i pjesme s aktualnog alubma "Opet si pobijedila".

Na koncertima ne skačete, ali nastup zahtjeva kondiciju. Kako je održavate?
Još uvijek skačem! Već nekoliko mjeseci redovito vježbam, svaki dan minimalno dva sata s trenerom. Iskreno, nikada se nisam bolje osjećao i fizički i psihički.

Imate li nekakav ritual prije izlaska na pozornicu?
Volim biti sam, zagrijavam glas, bacam zadnji pogled na scenografiju... Koncentracija prije nastupa.

Jesu li vam draže manje gaže ili nastupi u velikim dvoranama?
Postooje draži i malih prostora, ali naravno da imponira izaći pred punu dvoranu i vidjeti velik broj ljudi koji te podržava, voli tvoje pjesme. Makar, nije toliko važan prostor koliko je bitna publika koja u dahu sa mnom pjeva svaku pjesmu i zajedno stvaramo odličnu atmosferu.

Kakav će biti Vaš novi studijski album i kad ga publika može očekivati?
Bit će plesniji, vedriji, obogaćen jednim duetom s kolegom iz regije. Ako sve bude po planu izlazi na jesen.

Pjesme Vam pišu provjereni autori koji Vas već dobro poznaju, i uvijek su tako živopisne. Sugerirate li im o čemu biste željeli pjevati u svakom novom singlu?
Sugeriram, kažem teme koje me zanimaju. Ponekad mijenjam tekst i prilagođavam pjesmu svom glasu i izvedbi.

Na koncertima podjednako izvodite i stare hitove kao i nove. Je li vam se ikad dogodilo da 'zablokirate' i zaboravite tekst neke pjesme?
Nije, ali na sreću, da se i desi tu je publika koja pjeva sa mnom i zna tekstove od riječi do riječi.

Žalite li zbog nekih poslovnih poteza?
Ne, svaki poslovni potez je "škola za sebe", i dobri i loši nas nauče i usmjere pa smo drugi put pametniji i spremniji na izazove koji su pred nama.

Jeste li zbog posla propustili neke važne privatne trenutke?
Propustio sma puno privatnih trenutaka, ali nastojim nadoknaditi voljenima kada sam slobodan.

Kao jednom od najvećih imena na sceni teško vam je privatni život skrivati od medija, posebice u posljednje vrijeme. Nije baš lako biti Toni Cetinski?
Ne guram svoj privatni život u medije, ali jasno mi je da sam javna ličnost i da ga ne mogu potpuno sakriti. Sretan sam i uživam u zajedničkim trenucima sa suprugom Dubravkom. Zatvaramo sada vrata privatnog života i bavim se samo glazbom.

Recite nam nešto o planovima za sljedećih nekoliko mjeseci...
Rad, rad i samo rad. Pred nama su mnogi koncerti... Koncerti u Sloveniji, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog... Osim toga, konačno ulazim u studio i sa svojim provjerenim timom počinjem raditi na novom albumu.

Komentari