U četvrtak humanitarni koncert varaždinskog jazz-banda Kajtebriga

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 17.06.2014. 19:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

U četvrtak 19. lipnja s početkom u 21 sat, u Barflyu u Varaždinu će se održati koncert jazz-banda "Kajtebriga". Sav prihod od koncerta pod nazivom Kajtebriga za Gunju namijenjen je Multimedijalnom centru - Studio kreativnih ideja Gunja (SKIG).

Za simboličnih 10 kn upada u Barfly, svi prisutni dobit će gratis piće po izboru u Barflyu.

Na najavnoj pressici Zvonko Zečević, rođeni Gunjanin, glumac HNK u Varaždinu, zahvalio je Kajtebriga bendu na ideji da organizira humanitarni koncert za Gunju, kojim bi se pomoglo SKIG-u da se što prije oporavi od razornih posljedica poplave.

Ideja za pomoć SKIG-u potekla je od Kajtebriga benda, zapravo Petra Eldana i Hane Hegedušić, prijatelja glumca Zvonka Zečevića, rođenog Gunjanina, koji kaže da je Multimedijalni centar osnovan šezdesetih godina prošlog stoljeća i zaslužan je za kulturni razvoj Gunje i njezinih žitelja, osobito na području literarnog i filmskog stvaralaštva.

Bend Kajtebriga čine poznata varaždinska glumica i pjevačica Hana Hegedušić i Eldanovi kolege profesori iz Glazbene škole u Varaždinu: Gordan Perši, prof. saxofona i Stanislav Muškinja, prof. udaraljki, te Petar Vešić na basu i on za klavirom.

- Vjerujem da će koncert biti zanimljiv i da će se svidjeti publici jer pripremili smo pitki jazz. Mnoge melodije prepoznat će i publika koja inače nije jazz publika. Bit će tu i šansona obrađenih u jazz - varijanti i dosta naših autorskih skladbi, songova iz musicala i jazz standarda. Bit će to cjelovečernji koncert a održat će se na blagdan Tijelovo. Neki će možda spajati petak i dane vikenda pa ako ne odu iz Varaždina pozivamo ih da dođu i uživaju u koncertu i usput pomognu nama umjetnicima da učinimo nešto za Gunju – kazala je Hegedušić.

Donacije se migu uplatiti i na žiro račun 2500009-1101308085, IBAN HR 5425000091101308085 i na žiro račun SKIG-a: 0IB 43299215667

Komentari