U četvrtak počinje Ludbreški sejem, stiže više od 50 izlagača

Objavljeno: 03.09.2014. 11:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Dio manifestacije Dani ludbreške Svete Nedjelje i ove će godine biti "Ludbreški sejem".

22. Gospodarski sajam održat će se u centru Ludbrega od 4. do 7. rujna, a sudjelovat će više od 50 izlagača. Novost je da će se ove godine u sklopu Ludbreškog sejma u posebnom šatoru predstaviti uspješni ludbreški gospodarstvenici, a u suradnji s Kmetijsko gozdarskom zbornicom Slovenije nastojat će se naglasak staviti i na ulogu poljoprivrede, nekad važne djelatnosti u ludbreškom kraju.

Cilj je da se Ludbreški sejem sve više profilira kao gospodarsko okupljanje poduzetnika i obrtnika iz šire regije i prekograničnih područja, ističu iz Grada Ludbrega.

Ovaj sajam je najvažniji gospodarski događaj u Ludbregu te se dvadesetak godina u kontinuitetu nastavlja uspješno rasti i razvijati, a na ovogodišnjem sajmu uz hrvatske poduzetnike izlagat će i slovenska udruga "Slovensko združenje za integrirano pridelavo zelenjave".

"Poslovni dnevnik" u sklopu 22. gospodarskog sajma u Ludbregu organizira okrugli stol uz dvije panel diskusije na kojima će biti naglašena problematika stranih ulaganja u jedinicama lokalne samouprave te važnost razvoja malog i srednjeg poduzetništva i poticanje poduzetničke klime u jedinicama lokalne samouprave. Okrugli stol otvorit će Dražen Pros, zamjenik ministra poduzetništva i obrta.

Prva panel diskusija bavit će se odnosom lokalne zajednice s međunarodnim investitorima, odnosno problematikom privlačenja ulaganja velikih međunarodnih kompanija. Druga panel diskusija bavit će se važnošću razvoja malog i srednjeg poduzetništva te modelima poticanja tog segmenta ekonomije od strane jedinica lokalne samouprave.

Okrugli stol Ludbreg bit će održan 4. rujna s početkom u 14 sati na lokaciji POU "Dragutin Novak" u Ludbregu.

Nakon održavanja okruglog stola bit će priređeno i otvaranje Ludbreškog sejma koji se ove godine održava uz supokroviteljstvo Ministarstva poduzetništva i obrta. Manifestaciju će otvoriti ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

U sklopu otvorenja, uz zabavni program, bit će održana revija frizura te gastro izložba. Događanje će početi u 17:30 sati u šatoru (park dvorca Batthyany).

Program 22. Ludbreškog sejma, četvrtak, 4. rujna:
- 13:30 – 16:45 Okrugli stol “Misli lokalno, djeluj globalno”, mjesto održavanja: Pučko otvoreno učilište “Dragutin Novak” Ludbreg, Trg Svetog Trojstva 19
   - Uvodna prezentacija: Konkurentnost hrvatskih regija, gradova i županija
   - Prva panel diskusija: Misli lokalno, djeluj globalno
   - Prezentacija strategije razvoja grada Ludbrega
   - Druga Panel diskusija: Malo poduzetništvo – početak svakog poduzetništva
- 17:30 - otvorenje 22. Ludbreškog sejma
- 17:50 – 18:00 Promenadni koncert Puhačkog orkestra Grada Ludbrega
- 18:00 – 18:45 Revija frizura ludbreških frizerskih salona
- 19:30 – Gastro izložba – Hotel Amalia (Trg Svetog Trojstva)

Komentari