Vikend u kinu Galerija: Danski film "Lov" i "Crvene cipelice"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 15.03.2014. 12:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Oskarovska subota – ciklus nominiranih za najbolji strani film za Oscar 2014.u kinu Galerija ovog vikenda predstavlja odličan danski film "Lov". Film počinje u 19 sati.

Priča prati masovnu histeriju spram muškaraca kojeg optuže za pedofiliju a sve se dešava u vrijeme Božića u malenom danskom selu. Lucas je 40-godišnji razvedeni muškarac koji nastoji uspostaviti odnos sa sinom tinejdžerom. Jedna glupa I zlobna laž ugrozit će njegov život te će se on morati izboriti za povrat svog izgubljenog digniteta.
Film je na Cannesu osvojio Zlatnu palmu za najboljeg glumca (nagrada ekumenskog žirija).

Nedjelja, 16. ožujka, je u Galeriji rezervirana za posljednji film Variete ciklusa "Bajke i mitovi" te donosi film iz 1948. godine "Crvene cipelice".

Cipelice kao simbol opsesije u očaravajućoj odi umjetničkom životu. Mlada balerina Victoria razapeta je između naklonosti prema idealističkom skladatelju Julianu i predanosti baletu i mentoru Lermontovu. Nagrađen Oscarom za scenografiju i glazbu ovaj spektakl u Technicoloru, temeljen na bajci Hansa Christiana Andersena, oduševio je publiku. Strast, glazba, ples, snaga kreativnog poriva i unutanji konflikt kulminiraju u gotovo nadrealnoj nezaboravnoj petnaestominutnoj sekvenci izvedbe baletne predstave.

Film počinje u 18 sati.

Komentari