Zlatni lav donosi zlatne snage Hollywooda

Objavljeno: 02.08.2011. 16:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: it.wikipedia.org

Ove godine na venecijanskom filmskom festivalu prikazat će se filmovi Polanskog, Clooneya, Cronenberga i Maddone, prenosi filmski.net.

Dvadeset i jedan film odabran je u službenu konkurenciju filmskog festivala u Veneciji, koji će se održati od 31. kolovoza do 10. rujna. Festival će otvoriti politički triler Georgea Clooneya 'The Ides of March'.

Za nagrade će se natjecati David Cronenberg s erotičnom psihološkom dramom 'A Dangerous Method' u kojoj Viggo Mortensen glumi Sigmunda Freuda, Michael Fassbender Karla Junga, a Keira Knightley pacijenticu koju Jung zavodi.

Roman Polanski režirao je adaptaciju drame Yasmine Reze 'God of Carnage' s Kate Winslet i Jodie Foster. Tomas Alfredson predstavlja triler o Hladnom ratu 'Tinker, Tailor, Soldier, Spy', a Andrea Arnold remake poznatih 'Orkanskih visova'.

Todd Solondz režirao je dramu 'Dark Horse' o nekompatibilnom paru, a Steve McQueen dramu 'Shame' o odnosu brata i sestre. Tu je i novi film autora 'Pesepolisa', Marjane Satrapi i Vincenta Parronauda 'Poulet aux Prunes'.

Izvan konkurencije biti će prikazan triler Stevena Soderbergha 'Contagion' s Gwyneth Paltrow, Kate Winslet i Mattom Damonom, kao i dokudrama u režiji Ala Pacina 'Wilde Salome'.

Naslov koji je privukao najviše pažnje izvan službene kokurencije je Madonnin redateljski debi, drama 'W.E' o zabranjenoj ljubavi razvedene Amerikanke i britanskog kralja Edwarda koji je zbog ljubavi abdicirao s trona.

Cjelokupni festivalski program možete pogledati ovdje: labiennale.org/en/cinema/lineup/

izvor: filmski.net

Komentari