Bacite pogled na Varaždin s novog vidikovca na Ravnoj gori

Objavljeno: 31.07.2012. 08:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Lepoglava.net

Od proteklog vikenda naša je Županija bogatija za još jedno izletište. Točnije, vidikovac. Brojni amateri izletnici te planinari koji pohode Ravnu Goru, sada se mogu zaustaviti i na vidikovcu Glažareva pečina, kamenoj uzvisini koja se prva ugleda na putu prema Ravnoj Gori sa kameničke strane, piše Lepoglava.net.

Nakon svega trideset minuta uspona, dolazi se do vidikovca koji su, uz pomoć nekolicine sponzora, sagradili mještani koji žive podno Glažareve pečine. Zahvaljujući dobroj volji i trudu, ovaj biser pogleda najprije je prošle godine dobio križ u spomen na hrvatskog branitelja Tomu Galića, a ovih je dana i dovršen vidikovac s ogradom, kućicom i klupama s kojeg se pruža prekrasan pogled sve do Varaždina.

Noću križ osvjetljava reflektor kojeg puni solarna ćelija postavljena na kućicu. U nedjelju je svečanost otvorenja Svetom misom upriličio mjesni župnik, vlč. Dragutin Joč, a u nazočnosti predsjednika gradskog vijeća grada Lepoglave, Zorislava Rodeka, i dogradonačelnika, Alojza Gredelja, te dvjestotinjak okupljenih mještana i njihovih gostiju.

Svi nazočni bili su počašćeni besplatnim gulašom i drugim mesnim delicijama, te pićima po simboličnoj cijeni. Do Glažareve pečine moguće je doći pješice „kroz Babice“ ili „kroz Glažare“ ili automobilom „kroz Lapernjak“. Istim se putovima dalje može stići do vrha Ravne Gore i jednog od dva planinarska doma.

Bilo kojim putem krenuli, bila bi prava šteta ne zaustaviti se na ovom vidikovcu i na trenutak baciti pogled na ljepotu koju imamo kao na dlanu.

Komentari