Bicikli se najviše kradu u Stepinčevoj i Krležinoj ulici te na Banfici

Objavljeno: 14.11.2012. 17:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Foto: Darko Gorenak/GODAR

- Godišnje bilježimo između 300 do 350 krađi bicikala, no velik broj krađi građani ni ne prijavljuju - izvijestio je v. d. načelnika varaždinske Policijske postaje Krešo Bosak okupljene na 2. po redu sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju grada Varaždina.

Njegov je kolega Kristijan Benček rekao da se bicikli najviše kradu u Stepinčevoj i Krležinoj ulici te na Banfici.

Policajci zbog toga sugeriraju građanima da bicikl vežu zaštitnim lancem i kvalitetnim lokotom, ali i da besplatno registriraju svoj bicikl u varaždinskoj policiji.

Također, gradonačelniku su predložili da se napravi promotivni CD koji bi se kupcima dijelio u prodavaonicama bicikala, ali i informativni letak koji bi se dijelio građanima.

Na sjednici je bilo i riječi o stanju sigurnosti na području grada Varaždina za 2012. godinu koje je Bosak ocijenio zadovoljavajućim.

- Iako u 2012. godini bilježimo porast općeg kriminaliteta za 28 posto, ukupni je pad kriminaliteta tri posto. Također u prvih deset mjeseci dogodilo se ukupno 279 prometnih nesreća što je 12 posto manje u odnosu na prošlu godinu. Također, ove je godine bilo 13 posto manje nesreća s ozlijeđenim osobama - kazao je.

Komentari