Biskup Mile Bogović predvodi misu u čast Presvete Krvi Kristove

Objavljeno: 02.09.2012. 09:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: eVarazdin.hr

Na Svetu nedjelju 2. rujna središnje euharistijsko slavlje u čast Presvete Krvi Kristove u jedinom hrvatskom euharistijskom svetištu – prošteništu Predragocjene Krvi Isusove u Ludbregu – s početkom u 11 sati predvodit će gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović, uz suslavlje varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka i bjelovarsko-križevačkog biskupa mons. Vjekoslava Huzjaka te više desetaka svećenika.

Svečana procesija hodočasnika s relikvijom Presvete Krvi krenut će u 10.30 sati od župne crkve Presvetog Trojstva do zavjetne kapele, gdje će se proslaviti sveta misa koju će izravno prenositi Hrvatska televizija i više radio postaja.

Od 8 sati dolaze hodočasničke procesije koje će dočekivati i duhovno voditi vlč. Matej Glavica, ekonom Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Od 9 do 10.30 sati duhovni program u zavjetnoj kapeli vodit će sestre klanjateljice Krvi Isusove uz pratnju mladih iz Velikog Bukovca.

Relikvija sv. Krvi bit će čitavo poslijepodne izložena u crkvi na glavnom oltaru, a u zavjetnoj kapeli odvijat će se klanjanje i molitve Presvetom. Molit će se na nakane za duhovna zvanja od 13 do 14 sati, te za hrvatske obitelji i očuvanje vjere u njima od 14 do 15 sati. U 15 sati počinje Križni put, te slijedi blagoslov s Presvetim uzduž glavne staze Prošteništa.

U 17 sati u župnoj crkvi pjevat će se zlatna krunica, a od 19 sati održavaju se pjevane pohvale sv. Krvi, litanije i večernja. Program se zaključuje svečanom misom zahvalnicom.

Izvor: Biskupija-varazdinska.hr

Komentari