Biskup Mrzljak pohodio osobe lišene slobode u varaždinskom zatvoru

Objavljeno: 21.12.2012. 13:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u prigodi blagdana pohodio je varaždinski zatvor, kako bi osobe lišene slobode pripremio za božićne blagdane i pomogao im da lakše spoznaju zlo koje su počinili prekršivši zakone, ali i Božje zapovjedi.

Nastavljajući tradiciju koju je uveo pokojni biskup Marko Culej, mons. Mrzljak predvodio je Službu riječi za osobe lišene slobode, a susreo se i s upravom zatvora.

- Nastojimo uoči velikih blagdana posjetiti zatvorenike u Varaždinu i Lepoglavi. To su ljudi koji imaju velike poteškoće, a morate znati da se često upravo u zatvoru kod njih dogodi promjena. Oni u ovim ustanovama spoznaju da su počinili zla ili su prekršili zakone i Božje zapovijedi, a svakog tjedna posjećuje ih dušobrižnik. U varaždinskom zatvoru su smještene osobe lišene slobode uglavnom u trajanju nekoliko mjeseci, a one u Lepoglavi imaju i više godina na raspolaganju za dušobrižništvo – naglasio je mons. Mrzljak, pojasnivši zašto prigodom ovog posjeta zatvorenicima predvodi samo Službu riječi, kako bi ih pripremio za božićne blagdane.

- Ja vjerujem da ćete i vi koji u zatvoru slavite Božić, osjetiti da je to jedan poseban dan i blagdan koji želi unijeti mir u čovjeka. To je ono što želim svima, da vam Isus donese mir u dušu i srce, te neka vam pročisti savjest da možete ispraviti ono što nije bilo dobro i da nakon toga nastavite živjeti u miru – poručio je zatvorenicima mons. Mrzljak na kraju Službe riječi.   

 

Komentari