Čačić zaoštrio retoriku: Ako učenicima ukinu sufinaniranje prijevoza rušit ćemo Vladu!

Piše: Alen Matušin

Objavljeno: 11.08.2014. 12:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Radimir Čačić i Natalija Martinčević danas su u zagrebačkom hotelu "International" održali tiskovnu konferenciju, kojoj je povod bio najava ukidanja sufinanciranja prijevoza učenika.

Tom prigodom Čačić je, kako prenosi 24 sata, istaknuo da je u nekoliko navrata za vrijeme dok je bio u Vladi inzistirao da se glede prijevoza učenika primjeni model koji je HNS uveo u Varaždinsku županiju 2005. godine. I tada je bilo presudno, kako je rekao, HNS-ovih 14 ruku da se prijevoz učenika sufinancira u iznosu od 75 posto.

- Danas se te ruke koriste za nešto sasvim drugo. No, ako već SDP ne razumije što radi, bilo bi valjda dobro da to učini njihov strateški partner koji je tada kroz mene to nametnuo - izjavio je Čačić te naglasio kako je i tada inzistirao da se prijevoz učenika sufinancira u stopostotnom iznosu.

Ono što nitko nije očekivao, budući da je Čačić zauzeo stav da Hrvatskoj ne trebaju prijevremeni izbori, jest njegova izjava da će se reformisti zbog ukidanja sufinanciranja prijevoza učenika ako treba pridružiti i onima koji će eventualno rušiti Vladu.

Potom je pozvao predsjednika Josipovića da se također očituje o tom pitanju, te u poprilično benevolentnom tonu spomenuo predsjedničku kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar Kitarović.

- Ja razumijem da mnogi od njih  nisu došli u doticaj, što veli Kolinda "s narodom", i da mnogi nisu prepoznali što je stvarni interes ljudi koji teško zarađuju svoj kruh i školuju djecu. Ne kažem da su to zlonamjerni ljudi, počevši od ministra Mornara, ali bilo bi dobro da razumiju što je bitno sa stajališta pravednosti, jednakih šansi, a bogami i ekomskih resursa, jer demografija je ključna stvar i u ekonomiji - zaključio je Čačić.

Komentari