Centar banka kupuje varaždinsku Banku Kovanica

Objavljeno: 21.12.2011. 16:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: ilustracija

Centar banka pregovara s nekoliko malih komplementarnih banaka o mogućem pripajanju i spajanju, što je u skladu sa poslovnom strategijom banke. U pregovorima se najdalje otišlo s varaždinskom Bankom Kovanicom.

Vlasnici Centar banke pregovaraju s nekoliko malih komplementarnih banaka o mogućem pripajanju i spajanju, što je u skladu sa poslovnom strategijom banke, a to je širenje i okrupnjavanje na domaćem tržištu

Rekao je to danas predsjednik Uprave Centar banke Ivo Markotić prilikom otvaranja četvrte zagrebačke poslovnice te banke, piše Banka.hr

U pregovorima se najdalje otišlo s varaždinskom Bankom Kovanicom, koja je u vlasništvu talijanske Cassa di Risparmio di San Marino.

Potpisano je pismo namjere o pronalaženju mogućnosti pripajanja Centar banci, rekao je Markotić.

Nije želio kazati s kojim se bankama još pregovara napominjući kako su pregovori u tijeku te će javnost o tome biti pravovremeno obaviještena. Većinski vlasnik Centar banke Dragutin Biondić kazao je kako se ti procesi ne dešavaju brzo te kako objektivno ne mogu trajati ispod dvanaest mjeseci.

Markotić je istaknuo i kako je u posljednjih deset godina štednja u Centar banci rasla po stopi od 20 posto godišnje, što je značajan pokazatelj i govori o povjerenju građana u Banku.

Aktiva Centar banke na kraju rujna ove godine iznosila je 1,7 milijardi kuna, što je, po podacima HNB-a, 0,42 posto ukupne aktive banaka u Hrvatskoj.

Pripajanjem Banke Kovanice, Banka bi povećala aktivu na oko tri milijarde kuna, navode iz Centar banke.

Komentari