fead projekt

Crveni križ Ivanec nastavlja s podjelom paketa za 87 potrebitih građana Lepoglave

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.04.2019. 13:45

Zadnja izmjena: 05.04.2019. 13:45

Nova pošiljka prehrambenih i higijenskih paketa iz projekta ''Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku'' stigla je u Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, a ubrzo nakon toga i u Lepoglavu gdje su ih volonteri sortirali za subotnju podjelu.

-Nadogradnja gradskog sustava socijalne pomoći potpomognut dobrom suradnjom koordinatora iz Crvenog križa usmjeren je na ublažavanje siromaštva kod socijalno najpotrebitijih skupina, samaca i obitelji čime se unapređuje kvaliteta njihovog života., a podjelom ovih paketa pomoći ćemo 87 naših građana – kazao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Osnovni paket hrane sadrži najvažnije namirnice za jednu osobu te će se dijeliti odraslima i starijim maloljetnicima dok su za djecu, ovisno o uzrastu, namijenjene dvije vrste paketa s dodatnim namirnicama za dječju prehranu.

Na isti su način razvrstani i paketi higijenskih potrepština – ovisno o uzrastu. Osim u Lepoglavi, podjelom će ukupno biti obuhvaćeno 407 korisnika s područja Ivanca, Bednje, Donje Voće, Klenovnika i Maruševca koji udovoljavaju kriterijima iz FEAD projekta, a vrijednost prehrambenih paketa koji će biti podijeljeni iznosi 49.782,32 kn dok je vrijednost higijenskih paketa 18.171,81 kn. Ovih 407 korisnika živi u 336 obitelji.

Komentari