Danas nastavak sjednice Optužnog vijeća u slučaju Čehok/Patafta

Objavljeno: 05.12.2012. 08:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Na Županijskom sudu u Zagrebu danas u podne će biti nastavljena sjednica Optužnog vijeća u slučaju Čehok/Patafta na kojoj će se odlučivati o novoj optužnici. 

Na prošlotjednoj sjednici Optužno vijeće je saslušalo dodatnu argumentaciju predstavnika USKOK-a koji je svojim argumentima pokušao dokazati opravdanost teza iznesenih u optužnici, a zatim su odvjetnici optuženih počeli s iznošenjem protuteza.

Sjednica je zatim prekinuta, a nastavak slijedi danas i po potrebi sutra kada bi vijeće trebalo odlučiti hoće li optužnicu djelomično ili u cijelosti prihvatiti ili odbaciti.

Optužnica je inače podignuta u prosincu prošle godine, ali ju je u svibnju ove godine Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda vratilo USKOKU na doradu.

- Nova optužnica nije bitno izmijenjena u odnosu na onu koja je vraćena na doradu, a argumenti USKOK-a ostali su otprilike isti. S druge strane, naši su protuargumenti u izuzetnoj mjeri pojačani, a najvažniji su naši argumenti koji se tiču određenih nezakonitosti dokaza i dokaznih radnji koje je izvodio USKOK - rekao nam je prošli tjedan Vlado Sevšek, odvjetnik prvooptuženog Ivana Čehoka.

Pataftu i Čehoka prva je optužnica teretila da su se od kraja 2007. do lipnja 2011. povezali s namjerom pribavljanja materijalne koristi trgovačkim društvima u vlasništvu Patafte, a na štetu Grada Varaždina i pravnih osoba koje su u većinskome vlasništvu Grada Varaždina. Prema optužnici, Pataftine tvrtke oštetile su Varaždin za najmanje 49,6 milijuna kuna.

Komentari