Dani ludbreške Svete Nedjelje nastavljaju se uz bogat program

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 26.08.2013. 15:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Danas, 26. kolovoza u sklopu manifestacije Dani ludbreške Svete Nedjelje na rasporedu je samostalna izložba Viktorije Zlatar pod nazivom "Od 7 do 14" koja će biti otvorena u 18 sati u Bakinoj hiži.

Viktorija Zlatar rođena je 1998. godine u Ludbregu gdje je i završila Osnovnu školu. Od 2006. do 2013. godine polazila je „Malu školu keramike, crtanja i slikanja" u sklopu Udruge "Artum", a u Varaždinu je pohađala školu animiranog filma "Vanima". Sudjelovala je na 15 skupnih izložbi u Ludbregu i Krapini. U programu otvaranja nastupa tamburaški sastav KUD-a "Anka Ošpuh" Ludbreg. Organizatori izložbe su Udruga "Žene iz Centra svijeta" i Udruga "Artum".

U 20 sati u Svečanoj dvorani dvorca Batthyany na rasporedu je Koncert kroz generacije. Riječ je o koncertu koji je tradicionalno dio manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje. Na koncertu nastupaju bivši polaznici Osnovne glazbene škole Ludbreg i koji su svoje glazbeno školovanje nastavili i dalje. Ove godine održat će se 16. koncert, a nastupaju: Dubravka Krušelj, sopran; Barbara Othman, sopran, Dario Markulinčić, gitara, Dunja Bontek, violina, Marko Novak, horna, Alen Vadjunec, truba, Vedran Vađunec, tuba,  Mia Mihalić, klavir, Marta Mihin, flauta i Lovro Povijač, trombon. Korepetitori su Jasminka Bontek i Ivan Kolar.

U utorak 27. kolovoza izložbu priprema Likovno udruženje Ludbreg. Samostalnom izložbom predstavit će se Aleksandra Osivnik. Izložba će u Hotelu Amalia biti otvorena u 18 i 30 sati. Program će u utorak uljepšati  i koncert MPZ Podravina uz goste u Svečanoj dvorani dvorca Batthyany s početkom u 19 i 30 sati.

Inače, u Hotelu Raj od petka je otvorena izložba mlađih članova Likovnog udruženja Ludbreg koja se može razgledati do kraja rujna. U subotu je održan tradicionalni Festival duhovne glazbe Duga, a u nedjelju su u Ludbreg hodočastili bolesni, stariji i nemoćni, djelatnici Caritasa Varaždinske biskupije i molitvene skupine. Misno slavlje predvodio je varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak. Nedjeljni program zaključen je koncertom Vokalne skupine Allegro iz Križevci.

 

Komentari