Delegacija iz Tadžikistana posjetila varaždinsku policiju

Objavljeno: 23.05.2011. 11:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: PU varaždinska

U posjetu PU varaždinskoj i gradu Varaždinu u petak je boravilo izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova Republike Tadžikistan koje je predvodio pomoćnik ministraTagoimurodov Anvar. U posjetu su bili i predstavnici Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OSCE).

Izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova Republike Tadžikistan boravilo je u Varaždinu u sklopu studijskog putovanja koje je na zamolbu OSCE-a i preporuku Stalnih misija RH pri OSCE-u organiziralo naše Ministarstvo.

U okviru kojeg studijskog putovanja spomenutoj je delegaciji kroz različite aktivnosti, predstavljeno ustrojstvo MUP-a RH, te prezentiran rad svih značajnijih organizacijskih jedinica Policije.

Prilikom posjeta PU varaždinskoj, izaslanstvo je primio načelnik Policijske uprave Rade Sitar, koji  im je u svojem izlaganju objasnio ustroj i kategorizaciju uprave, te ih informirao o osnovnoj  problematici rada i oblicima  kažnjivih ponašanja kojima se svakodnevno bavimo.

Također je naglasio važnost prevencije kao jedne od ključnih komponenti u radu policije, te suradnju sa medijima i građanima u preveniranju i otkrivanju svih vidova protupravnih ponašanja.

U okviru posjete Policijskoj upravi varaždinskoj, izaslanstvo je posjetilo i Policijsku postaju Ivanec, odnosno Postaju granične policije Varaždin, gdje su ih sa lokalnim značajkama i specifičnostima  u radu Policije u manjim sredinama upoznali načelnici postaja.

Zahvaljujući susretljivosti Grada Varaždina, Gradskog muzeja Varaždin, Turističkih zajednica gradova Varaždina i Ivanca, posjet izaslanstava završio je u razgledavanju različitih kulturno povijesnih znamenitosti našeg kraja.

Komentari