sportski park novi marof

Dječji vrtić ''Tratinčica'' iz Toplica pobjednik Olimpijskog festivala u Marofu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.05.2019. 08:26

Zadnja izmjena: 13.05.2019. 08:34

U petak je u sportskom parku Novi Marof održan 18.Olimpijski festival dječjih vrtića – Novi Marof , 2019. u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Novog Marofa i Dječjeg vrtića Novi Marof.

Olimpijski festival otvorio je gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač, koji je mališanima zaželio puno sportske sreće i uspjeha te ugodan boravak u Novom Marofu. Odgojiteljicama i ravnateljicama dječjih vrtića zahvalio se što potiču djecu na sportske aktivnosti koje su preduvjet zdravog i sretnog odrastanja i što podržavaju ovakva dječja natjecanja u kojima je važno sudjelovati, a ne pobijediti.

Na olimpijskom festivalu sudjelovalo je 260 djece iz sedam dječjih vrtića DV „Tratinčica“, DV „Anđeo“, DV „Potočić“, DV Leptirić“, DV „Ježić“, DV „Bambi“ i DV Novi Marof, koji su svoje sportske predispozicije iskazali u trčanju na 60 m, štafeti 4x25m, skoku u dalj, bacanju loptice i malom nogometu.

Unatoč vremenskim uvjetima koji i ove godine nisu bili naklonjeni mališanima najuzbudljivije je bilo na nogometnim terenima u dvorani Osnovne škole Novi Marof , gdje su pobjednice turnira u kategoriji djevojčica bile djevojčice DV „Tratinčica“ iz Varaždinskih Toplica, a u kategoriji dječaka pobjednici su ekipa DV „Ježić“ iz Črešnjeva.

Osim mališana natjecale su se i odgojiteljice koje su svoju spretnost i brzinu pokazale u disciplini „ŠTAFETA S BEBOM“ , a najbrže i najspretnije su bile odgojiteljice DV „Anđeo“ iz Oštica i Sv. Ilije, drugo mjesto pripalo je odgojiteljicama DV „ Bambi“ iz Novog Marofa, a treće mjesto odgojiteljicama DV „Ježić“ iz Črešnjeva.

Zbrojem svih bodova po svim natjecateljskim disciplinama sveukupnim pobjednikom 18. Olimpijskog festivala – Novi Marof 2019. proglašena je ekipa Dječjeg vrtića „Tratinčica“ iz Varaždinskih Toplica, a odlukom sudaca nagradu Fair play osvojila je ekipa Dječjeg vrtića „Leptirić“ iz Ljubešćice.

Komentari