Domaćim plivačima Baroka 21 medalja na mitingu Sv. Nikola

Objavljeno: 05.12.2012. 16:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Plivački klub Barok bio je domaćin 2. međunarodnog plivačkog mitinga “Sv. Nikola”, Domaćem plivalištu Varaždinci su se  predstavili s 31 natjecateljem te uspjeli osvojiti čak 21 medalju, od čega pet zlatnih, deset srebrnih i šest brončanih.

Miting je okupio 320 natjecatelja iz 21 kluba iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske te Bosne i Hercegovine.

Natjecanje je održano u dva dijela, a plivači su bili podjeljeni u pet uzrasnih kategorija, od mlađih kadeta do seniora. Snage su odmjerili u deset pojedinačnih disciplina te dvije štafetne.

- Plivački klub Barok na domaćem se plivalištu predstavio s 31 natjecateljem, a uspjeli smo osvojti čak 21 medalju, od čega pet zlatnih, deset srebrnih i šest brončanih. Rezultat je to koji nas posebno veseli - rekao je trener varaždinskih plivača, Frane Ćirak.

U seniorskoj konkurenciji Mario Vlahinja osvojio je zlato, dva srebra i broncu, a Tihana Gazdek tri srebra i broncu.
U juniorskoj konkurenciji Gregor Stadaas osvojio je dva zlata, srebro i broncu, Luka Vidović dva srebra i broncu, a Tea Kozulić srebro. Uspješna je bila i Martina Štefinec u mlađoj kadetskoj konkurenciji koja se okitila s dva zlata i srebrom.

- Mlađe kadetska štafeta 4x50 mješovito u sastavu Nikola Briški, Jan Ožeg, Vanja Švogor i Luka Cvetko, bila je brončana, baš kao i juniorska u sastavu Luka Dedi, Gregor Stadaas, Luka Vidović i Dario Štefinec - dodao je trener F. Ćirak.

Za Varaždince su još nastupili Maja Berkopić, Vanja Bosilj, Lea Ćelić, Vlatka Gašparac, Tin Golubić, Stela Grobotek, Ana Ivanković, Martin Kocijan Neven Lončarić, Dora Mihinjač, Tereza Obelić, Mirta Piskač, Karlo Rajković, Rina Sentočnik, Hrvoje Smontara, Lana Sokač, Iva Vresk, Klara Vresk i Mirta Vučetić.

Lov na završnicu PH

- Treba istaknuti da su na mitingu plivačice Lana Sokač i Martina Štefinec, te plivač Luka Vidović osigurali norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske, koje će se održati u Rijeci u ožujku 2013. godine. Tako trenutno PK Barok ima čak osam plivača s osiguranom normom. Već ranije norme su osigurali Gregor Stadaas, Mario Vlahinja, Tihana Gazdek, Maja Berkopić i Klara Vresk. S obzirom da je na posljednjem Prvenstvu Hrvatske nastupilo četiri naša plivača, ovo je veliki uspjeh za klub i pokazatelj kvalitetnog rada. Vjerujemo da će do ožujka još netko ostvariti normu - zadovoljane je trener Ćirak.

Komentari