Jean Tigana zamjenio Dražena Beseka na klupi Šangaja

Objavljeno: 20.12.2011. 09:07

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Kineski superligaš Shangai Shenhua objavio je da će klub u novoj sezoni voditi francuski stručnjak Jean Tigana. Prošlu sezonu klub je uspješno vodio Varaždinac Dražen Besek no Kinezi mu ipak nisu iskazali povjerenje i u novoj sezoni.

Dovođenje Jeana Tigane za trenera može se promatrati i u kontekstu dovođenja francuskog napadača Nicolasa Anelke u Shanghai.

Tigana će tako na klupi jednog od najpopularnijih kineskih nogometnih klubova naslijediti Dražena Beseka koji je klub vodio pola prošle sezone te uspio spasiti klub od ispadanja.

Besek je iskazao ambiciju da ostane u Šangaju, no klub je ipak odlučio otići u drugom smjeru i dovesti nekadašnjeg trofejnog nogometaša Lyona i Bordeauxa te trenera Lyona, Monaca, Fulhama, Bešiktaša i Bordeauxa.

- To je tako. Ne mogu ja na to utjecati. Predsjednik kluba je tako odlučio i tako mora biti. On sve to plaća, ne ja – rekao nam je Besek.

Besek ističe da je u kontaktu s nekoliko klubova čije ponude razmatra, a pitali smo ga i je li jedan od tih klubova i zagrebački Dinamo koji je također u potrazi za trenerom.

- Nikakvih kontakata s Dinamom nije bilo i ja o tome ne znam ništa. Ako me pitate bih li prihvatio njihovu ponudu, o tome također ne želim spekulirati. Ja jednostavno tako funkcioniram. Ne bavim se špekulacijama, nego odlučujem o ponudama koje su na stolu. Dakle, ako Dinamo odluči poslati ponudu, ja ću o njoj svakako razmisliti - istaknuo je Besek.

Komentari