Drugo kolo Županijskog kupa bez iznenađenja: Podravina najuvjerljivija

Objavljeno: 16.08.2012. 15:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: eVarazdin

Odigrano je drugo kolo Županijskog nogometnog kupa, a u 16 utakmica odigranih u srijedu nikakvih prevelikih iznenađenja nije bilo...

Najuvjerljiviju pobjedu ostvario je trećeligaša Podravina koja je na gostovanju kod Majerja svladala domaćina 12:0. Iako trener Maretić na utakmicu kupa nije vodio nekoliko ključnih igrača, Podravina je u drugom kolu ostvarila najvišu pobjedu.

Vodstvo je Plavim bluzama donio Valjak u 9. minuti, a sedam minuta kasnije već je bilo 0:3. Dva pogotka bili su djelo Kosira. Četiri minute prije kraja prvog poluvremena Hojski je povisio vodstvo pa su Ludbrežani s dobrom zalihom otišli na odmor.

U drugom dijelu Majerje je doživjelo totalni potop. Podravina im je uspjela zabiti čak osam pogodaka. Golijadu je otvorio Kosir svojim trećim pogotkom, nastavili su Štefanek, Sabol, Stubić (dva puta), Bublić i Ribić. Uvjerljivom pobjedom Podravina se tako plasirala u treće kolo Županijskog kupa, gdje ih očekuje susret  s Rudarom 47 iz Ladanja Donjeg.

Drugi trećeligaš, Ivančica dobro se namučio na gostovanju kod globočke Gore. Iako je u mislima Ivančana subotnji prvenstveni susret protiv Podravine, gosti su se morali pribrati kako bi prošli u treće kolo i doveli se u poziciji da obrane naslov u Županijskom kupu. Domaćin je bio na pragu senzacije, no kvaliteta i bolja pripremljenost, na kraju je ipak presudila.

Gora je  povela preko Prloga u 19. minuti, no devet minuta prije kraja prvog dijela gosti su izjednačili preko Murića te se tim rezultatom otišlo na odmor.

U drugom dijelu favorizirani gosti su poveli preko Lančića u drugoj minuti nastavka, a potvrda pobjede stigla je u 84. minuti preko Kostanjevca. Ivanečki nogometaši tako su ostali u igri da obrane naslov u Kupu, a sljedeća prepreka prema finalu i obrani, bit će im Bukovčan koji im sprema paklenu atmosferu.

 

Rezultati 2. kolo

Mladost (VT)-Lepoglava 11:12 (4:4)

Polet (C)-Novi Marof 4:7 (3:3)

Majerje-Podravina 0:12

Bednja-Rudar 47 0:1

Beretinec-Trnje 0:1                        

Čevo-Mladost (M) 7:2                 

Dinamo-Plitvica  0:1

Sloboda (VŽ)-Obreš 2:8                              

Polet (T)-Podravac 5:1

Mladost VŽ-Udarnik 32 4:0                        

Drava (SĐ)-Bukovčan 0:2                            

Gora-Ivančica 1 :3                           

Ajax-Novakovec 4:5 (1:1)                           

Mladost (Š)-Karlovec 8:1                            

Bukovčan 27-Zadrugar 0:2                         

Razvitak-Plitvica (S) 5:2                

Komentari