Dubravka i Novi Marof u Turčinu igraju derbi kola

Objavljeno: 31.08.2012. 10:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Ždrijeb za najviši rang nogometa Varaždinske županije htio je da se u 3. kolu sastanu prošlogodišnji prvak i vicepravak Prve županijske nogometne lige. Nogometni zaljubljenici u nedjelju će tako imati priliku pratiti derbi kola, u kojem Dubravka u Turčinu ugošćuje Novi Marof.

Oba prošlosezonska derbija pripala su Novomarofčanima što se pokazalo ključnim u osvajanju naslova prvaka, s obzirom da je razlika na kraju prvenstva iznosila svega dva boda.

Ove sezone obje ekipe su uspješno krenule u prvenstvo sa stopostotnim učinkom. Dubravka je prošle nedjelje pobijedila Dinamo u Babincu, dok su Novomarofčani uspjeli svladati Zadrugar pa im samopouzadnja za nedjeljni susret ne manjka.

- U odnosu na prošlu sezonu nismo mnogo promijenili sastav, kostur ekipe ostao je isti. Vjerujem da možemo slaviti kao prošle sezone, no neće biti nimalo lako jer Dubravka ima vrlo kvalitetan vezni red. Vole se nadigravati kao i mi pa će utakmica sigurno biti vrlo zanimljiva - rekao nam je kapetan Novog Marofa, Ivan Horvat.

S druge strane ni Dubravka nije previše mijenjala momčad, no otišao im je prvi napadač Karlo Kutnjak, njabolji strijelac momčadi iz Turčina prošle sezone, a s njim i još dvojica igrača.

 U novoj sezoni stigao je novi trener Izet Terzić, obranu je pojačao njegov sin Marko, a pristigli su i Marko Blaži, Jurica Lihter, Mišel Mihalić i Vladimir Hrastić. Takva Dubravka trenutno drži prvo mjesto s boljom gol razlikom od Rudara 47 i Novog Marofa te se nada da može i nakon utakmice u nedjelju ostati na vodećoj poziciji.

- Prošle sezone su nas dva puta porazili, vrijeme je da im vratimo. Bit će to susret izjednačenih ekipa, u kojoj će nijanse odlučivati, a slavit će momčad koja će imati više sreće - zaključio je kapetan Dubravke Dejan Špicer.

Komentari