DVD Donji Kneginec održao izborno-izvještajnu skupštinu

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 13.03.2013. 08:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Kneginec.hr

U prostorijama Društvenog doma u Donjem Knegincu, održana je 73. redovna izborno-izvještajna sjednica Skupštine DVD-a Donji Kneginec.

Nakon intoniranja državne i vatrogasne himne sve nazočne pozdravio je predsjednik društva Damir Vuk, a zatim je odana počast preminulim i poginulim hrvatskim vatrogascima te braniteljima Domovinskog rata.

Sjednici Skupštine osim vatrogasaca DVD-a Donji Kneginec nazočili su i brojni gosti. U ime Općine Gornji Kneginec nazočni su bili načelnik Goran Kaniški te donačelnik Robert Đuranec, dok je Vatrogasnu zajednicu Općine Gornji Kneginec predstavljao zapovjednik Mario Grabar.

Na sjednici su bili i predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Klub Gornji Kneginec, kao i predstavnici sponzora te osam dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Izvješće o radu uz pomoć multimedijalne prezentacije podnio je zapovjednik društva Mihael Magdić. Između ostalog potrebno je izdvojiti 20 operativnih aktivnosti, od čega je bilo 12 požarnih intervencija te 8 drugih aktivnosti vatrogasne postrojbe.

Preventivne aktivnosti također su redovno odrađene uz pregled hidrantske mreže, podjelu letaka te promidžbene aktivnosti. U natjecateljskom dijelu dvije ekipe DVD-a odradile su ukupno sedam nastupa na natjecanjima te osvojile četiri pehara i jedan prijelazni. Najznačajniji uspjeh uopće u povijesti DVD-a bio je 1. nastup muške A ekipe-1 na VI.

Državnom natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske u Zadru gdje je osvojeno 15. mjesto u jakoj konkurenciji od 64 ekipe. Kontinuiranim školovanjem kadrova diže se razina znanja, a prvi put u društvu do zvanja časnika 1. klase stigla su dva člana.

Od ostalih aktivnosti tu se ističu i brojni utrošeni sati na održavanje i uređenje prostorija Vatrogasnog doma i okoliša, te kupnja vrijedne vatrogasne opreme u iznosu 19.081,50 kuna.

Na kraju Društvo se zahvalilo svim članovima, donatorima i sponzorima koji su pomogli rad ovog Društva te Općini Gornji Kneginec na izuzetnoj suradnji.

Skupština je jednoglasno prihvatila sva iznesena izvješća, kao i Plan rada te financijski plan za 2013. godinu u kojem je glavna odrednica izgradnja garaže za navalno vozilo. Nakon verifikacije izvješća, data je razrješnica dosadašnjem rukovodstvu, te je izabrano novo za mandatno razdoblje 2013.- 2017.

Za predsjednika DVD-a ponovno je izabran Damir Vuk, dopredsjednika Mirko Keretić, zapovjednika Mihael Magdić, tajnika Denis Pofuk, spremištara Marko Keretić, te blagajnika Denis Kanešić. Novi zamjenik zapovjednika je Matija Lukinec. U Nadzorni odbor izabrani su također novi članovi: Nikola Sačić, Kristijan Sokolić i Jurica Bajz.

Spomenice za 10-godišnji uspješan rad u vatrogasnoj organizaciji primili su Marko Keretić i Marko Lukinec. Na samom kraju predsjednik Damir Vuk podijelio je i zahvalnice svim članovima koji su sudjelovali na državnom natjecanju, kao i sponzorima koji su pomogli put na ovo veliko natjecanje.

Komentari