Općina Maruševec

Foto - Sedam obitelji iz Općine Maruševec dobilo potporu za rješavanje stambenog pitanja 

Objavljeno: 21.07.2023. 09:43

Zadnja izmjena: 21.07.2023. 09:55

Načelnik Općine Maruševec Mario Klapša potpisao je sa članovima sedam mladih obitelji  ugovore o dodjeli bespovratne pomoći za rješavanje njihovih stambenih pitanja, za što je ukupno odobreno 21 tisuću eura, odnosno 158,2 tisuće kuna.

Još krajem ožujka ove godine Općina je objavila javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja na svom području, kao jednu od demografskih mjera za motiviranje i zadržavanje stanovnika.

Na taj prvi ovogodišnji poziv stiglo je sedam prijava koje su ispunile sve uvjete, priopćili su danas iz Općine.  Četiri obitelji pritom se prijavilo za Mjeru 1, odnosno sufinanciranje kupovine obiteljske kuće, a tri za Mjeru 2 - sufinanciranje rekonstrukcije i/ili adaptacije stambenog prostora.

– Sretni smo što iz godine u godinu prevladava interes građana za doseljavanje i ostanak u Općini Maruševec, što i ne iznenađuje ako imamo u vidu sva ulaganja i mjere koje provodimo, a koje na kraju pozitivno utječu na uvjete života u našoj vrijednoj i marljivoj sredini - rekao je načelnik Mario Klapša, podsjetivši i na niz drugih potpora koje pruža Općina, poput  sufinanciranja predškolskog odgoja, darova za djecu, potpora obiteljima novorođenčadi, programa produženog boravka u školi, prijevoza i dr.

U protekle četiri godine Općina je bespovratnim sredstvima pomogla 40 mladih obitelji od kojih je njih 19-ero kupilo stambeni prostor, dok je 21 obitelj adaptirala postojeći stambeni prostor. Iz općinskog proračuna  dosad je isplaćeno za tu namjenu 116.560 eura, a Klapša najavljuje u idućim mjesecima raspisivanje još jednog javnog poziva za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine.

Komentari