FOTO: "Mmm, ma baš je fino!" - vrganje s jajima danas na tržnici njupali i najmlađi

Objavljeno: 10.10.2015. 11:40

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 12:36

Foto: eVaraždin

Na varaždinskoj gradskoj tržnici u subotu 10. listopada održana je "Vrganjijada", tradicionalna humanitarna akcija Rotary cluba Varaždin Jug.

Kao i minulih godina, četrnaest članova varaždinskog Rotary cluba dijelilo je porcije vrganja s jajima i piće posjetiteljima koji su donirali barem 10 kuna. Donacije su se prikupljale za kupnju opreme V. osnovnoj školi Varaždin, kako bi se bolje opremile učionice i kabinet za izvanškolske aktivnosti.

Kao što nam je kazao predsjednik Rotary cluba Varaždin Jug, Martin Kralj, za ovu "Vrganjijadu" pripremili su 500 porcija jaja s vrganjima. Kako bi dobili ovu količinu porcija, Udruga kuhara Varaždinske županije u suradnji s gradskom tržnicom koristila je 720 jaja, 20 kilograma vrganja, 17 litara mlijeka, 6 kilograma brašna i 4 kilograma luka, dok je kao prilog bilo pripremljeno čak 50 kruha.

Uz odličnu klopu koja vrlo brzo nestala od strane oduševljenih Varaždinaca i osvježenja u obliku sokova ili gemišta, za dobru su atmosferu bili zaduženi voditelj Krunoslav Čolo i klapa Mirakul iz Vrpolja.

 

Komentari