uručene nagrade

Foto - Održano županijsko natjecanje 'Sigurno u prometu', evo tko su pobjednici

Objavljeno: 04.05.2024. 10:51

Zadnja izmjena: 04.05.2024. 10:51

Foto: Policijska uprava varaždinska

U Osnovnoj škol Ludbreg održano je županijsko natjecanje "Sigurno u prometu 2024" na kojem je sudjelovalo 60-ak djece iz 14 osnovnih škola iz Varaždinske županije. Učenice i učenici petih i šestih razreda natjecali su se u poznavanju prometnih propisa i pravila te u vještinama upravljanja biciklom na poligonu.

Otvorenju natjecanja  prisustvovao je ravnatelj Osnovne škole Ludbreg Tihomir Horvat, načelnik PP Ludbreg Ivica Kokot, voditelj poslova prometne policije u Službi za javni red i sigurnost Danijel Posavec, predsjednik Savjeta za sigurnost u prometu na cestama Varaždinske županije Zvonimir Sabati i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Ispitivači iz HAK-a, kao i policijski službenici Policijske postaje Ludbreg sudjelovali su u ocjenjivanju učenika. Nakon završenog natjecanja postignuti su slijedeći rezultati:

  • Prvo mjesto kod učenica osvojila je Mia Rožmarić iz Osnovne škole Vinica, a kod učenika Teo Genc Car iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca
  • U ukupnom poretku nabolje rezultate postigli su učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca

Voditelj poslova prometne policije u Službi za javni red i sigurnost Policijske uprave varaždinske Danijel Posavec uručio je najboljim pojedincima kacige i prigodne poklone iz Nacionalnog plana sigurnosti prometa na cestama, dok je predstavnik Grada Ludbrega osigurao bicikl za najbolju ekipu.

Voditelj poslova Danijel Posavec istaknuo je kako je u 2023. godini na prometnicama u Republici Hrvatskoj, u prometnim nesrećama stradalo 931 dijete, od čega je 10 djece smrtno stradalo, 136 zadobilo je teške tjelesne ozljede, a preostala djeca zadobila su lakše tjelesne ozljede. Na području Varaždinske županije u prometnim nesrećama je stradalo 42 djece, od kojih je dvoje djece zadobilo teške tjelesne ozljede, a 40 djece lake tjelesne ozljede.

Komentari