evo što je rečeno

Foto - Restauratorski centar u Ludbregu proslavio 30 godina postojanja

Objavljeno: 03.05.2024. 19:06

Zadnja izmjena: 03.05.2024. 19:06

U Restauratorskom centru u Ludbregu održana je prigodna proslava u povodu 30 godina postojanja. Smješten je u glavnu zgradu dvorca Batthyány, a zgrada dvorca je obnovljena te uređena kao središnja čuvaonica za pokretna kulturna dobra, s restauratorskim radionicama Hrvatskog restauratorskog zavoda.

Varaždinski župan Anđelko Stričak naglasio je kako je ova županija poznata po tome što se na njenom području nalazi najveći broj dvoraca, utvrda...

- Upravo zbog toga na našem području nalazi se i konzervatorski odjel zahvaljujući kojem nastojimo čim više toga očuvati i zaštititi, predstaviti javnosti te tako ih predati budućim naraštajima. Nedavno smo proslavili 70 godina od osnivanja ustanove dvor Trakošćan, danas imamo ovu obljetnicu u Ludbregu, a pred nama je još jedna velika obljetnica, dvorac Opeka proslavit će 350-tu obljetnicu i kojem vraćamo stari sjaj – poručio je župan.

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić istaknuo je kako je ovo važan i velik događaj.

- Ludbreg koliko god bio mali, obogaćen je brojnim vrijednostima, a posebno smo ponosni na našu kulturnu baštinu. Pred nama je još jedan veliki zajednički izazov. Prijavili smo i dobili projekt energetske obnove dvorca, jedan od vrijednijih projekata koje je ministarstvo odobrilo i nadamo se da ćemo zajedno i taj izazov uspjeti prevladati kako bi dvorac bio još spremniji za naredno razdoblje – kazao je.

Komentari