udruga virtus

Foto - Zamjenik gradonačelnika Marković i ove godine posjetio edukacijsko-rekreacijski kamp

Objavljeno: 28.06.2024. 14:06

Zadnja izmjena: 28.06.2024. 14:06

Zamjenik gradonačelnika Varaždina i saborski zastupnik Miroslav Marković i ove je godine posjetio udrugu Virtus koja za osnovnoškolce organizira edukacijsko - rekreacijski kamp "Camperion" i radionice uz rijeku Dravu.

Tridesetak djece u sklopu kampa "Camperion" kampiralo je na Dravi i s timom stručnjaka učili su o svijetu oko sebe, stjecali nova iskustva, znanja i prijateljstva. Učenici 6. i 7. razreda imali su priliku sudjelovati na uzbudljivim radionicama u prirodi sa pticama i zmijama, vožnji gumenjakom, mikroskopiranju, spavanju u šatoru i logorskoj vatri, dječjem paintballu, a za sam kraj radionica osvježenje i kupanje u bazenu.

- Izuzetno me veseli da djeca u sklopu ovog kampa razvijaju svoje talente, istražuju svijet oko sebe i provode vrijeme u prirodi, što je neprocjenjivo u današnjem digitalnom dobu. Kamp nije samo mjesto rekreacije već i izgradnje karaktera i stvaranja trajnih uspomena. Udruga Virtus pokazuje kako svojim radom, predanošću i stručnim timom može značajno doprinijeti razvoju lokalne zajednice, a Grad Varaždin posebno cijeni i podržava projekte koji potiču djecu i pomažu da rastu u odgovorne i sretne građane našeg društva - rekao je Marković.

Inače, Udruga Virtus osnovana je s ciljem unapređenja zdravog načina života, upoznavanja prirode i popularizacije znanosti. Osmišljeni su programi u prirodi za sve uzraste, koji doprinose fizičkom i mentalnom razvoju. Aktivnosti koje provode potiču na ustrajnost, snalažljivost, kreativnost, hrabrost te jačaju kognitivne sposobnosti. Osim toga jačaju i sportski duh, uče toleranciji i radu u zajednici. 

Komentari