Golik i Jagačić: Grad i gospodarstvenici očito ne žele prvoligaški nogometni klub

Objavljeno: 03.04.2012. 19:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Čelnici varaždinskog nogometnog prvoligaša na press konferneciji tvrdili da se stanje u klubu nije previše promijenilo, tj. da se i dalje najnormalnije održavaju treninzi. U ponedjeljak popodne na treningu to nije bio slučaj. Prisutno je bilo samo sedam seniora. Na treningu su bili i dobri prijatelji Gordan Golik i Luka Jagačić koji su cijelom situacijom istinski poteseni.

>> Brezni: Po pitanju NK Varaždina 6 mjeseci nismo čuli niti gradonačelnika niti župana

Gordan Golik za prvu je momčad Varteksa počeo igrati 2003. i do 2008. zabilježio 83 nastupa te zabio tri pogotka. Iz tih dana varaždinski veznjak pamti smo lijepe trenutke.

- Ono vrijeme i ovo danas se ne može se uspoređivati. Klub je bio na stabilnim nogama. No, kako je vrijeme odmicalo prije četiri do pet godina klub je počeo ići u krivnom smjeru- rekao je Gordan Golik te istaknuo da Gradu Varaždinu i gospodarstvenicima nije u interesu da imaju prvoligaški klub.

Njegov kolega i prijatelj Jagačić dalje ne može vjerovati da će NK Varaždin biti izbačen u najniži rang županijskog natjecanja.

- Svi smo se nadali da ćemo igrati utakmicu i kad samo saznali da se utakmica neće odigrati, u nama se prelomilo. Emocije su proradile i to ne samo zbog nas igrača nego zbog kluba koji je institucija - istaknuo je Jagačić koji je ove zime stigao iz drugoligaša Pomorca.

Golik je istaknuo da se iz samih priprema naslućivalo da će se nešto loše desiti.

- Nismo imali ni prave pripreme te zbog suspenzije odigrali smo jednu pravu pripremnu utakmicu. Uvjeti jednostavno nisu bili ni oni najminimalniji koji su nam potrebni za normalan trenažni proces. Dali smo sve od sebe, no došlo je nažalost do najcrnijeg scenarija- kazao je Golik.

Obojica ne znaju kakav će igrački status imati, no ne misle ostati igrati za NK Varaždin u najnižem rangu županijskog nogometa.

- Još se čeka službena odluka HNS-a i kada NK Varaždin bude izbačen u županijsku ligu tražit ćemo nove sredine-  zaključila su se obojica te žale što se neće moći vratiti u matični klub pod kraj karijere.

Komentari