Grad Lepoglava podržava projekt "Odaberi sport"

Objavljeno: 01.04.2015. 08:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Grad Lepoglava

Grad Lepoglava podržat će projekt Udruge za poticanje tjelesne aktivnosti – "Odaberi sport". Podrška ovom projektu potvrđena je na sastanku na kojem su čelnim ljudima Grada Lepoglave – gradonačelniku Marijanu Škvariću i njegovom zamjeniku Hrvoju Kovaču, projekt predstavili Vitomir Spasović i Dean Bogić – predsjednik i dopredsjednik Udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.

Navedeni projekt, koji je namijenjen djeci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, motivira, educira i pomaže djeci da pronađu optimalni način kontinuiranog vježbanja odnosno, sport u kojem će uživati i dobro se zabaviti, stvarajući pritom pozitivnu naviku tjelesnog vježbanja od rane mladosti do duboke starosti.

- Projekt želimo provesti u Lepoglavi jer je Lepoglava Europski grad sport te zato što ima uspjeh u provođenju brojnih projekata. Ujedno, naglašavam da od Grada Lepoglave ne tražimo sredstva za provedbu projekta, već potporu u njegovoj pripremi i prijavi te, dobije li projekt zeleno svjetlo, dozvolu za korištenje sportske infrastrukture za provedbu projektnih aktivnosti – rekao je prilikom predstavljanja projekta čelnim ljudima Grada Lepoglave Vitomir Spasović, predsjednik Udruge za poticanje tjelesne aktivnosti .

- Podržavamo svaki projekt koji donosi nešto dobro za naše građane, a posebice za one najmlađe, što ovaj projekt svakako donosi. I titula Europskog grada sporta definira našu orijentiranost prema sportu i poticanju zdravog načina života, u što se ovaj projekt uklapa – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić i dodao kako su nositeljima projekta na raspolaganju resursi Grada Lepoglave, Projektno – razvojnog ureda i Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave, čiji su predstavnici – predsjednik Ivica Rudec i tajnik Damir Kužir također nazočili sastanku. Oni su pritom izrazili interes da se projekt provede na području Lepoglave.

Komentari