'Od izvora do mora'

Grad Varaždin pobjednik u velikoj hrvatskoj akciji čišćenja, evo detalja

Grad Varaždin je pobijedio sa 71 bodom ispred drugoplasirane Velike Gorice koja ima 55 boda i Splita sa 53 boda. Tijekom akcije koja je održana 22. travnja u Varaždinu, uz Dan planeta Zemlja prikupljeno je 8.400 kilograma otpada, a sudjelovalo je 150 volontera...
Objavljeno: 27.06.2023. 08:45

Zadnja izmjena: 27.06.2023. 09:32

Grad Varaždin je pobijedio u ekološkoj akciji čišćenja "Od izvora do mora" u kategoriji velikih gradova u Hrvatskoj.

Projekt su organizirali tvrtke Coca-Cola i Konzum te Udruga gradova i Jutarnji list. Gradonačelniku Varaždina Nevenu Bosilju na nagradi i "impresivnim rezultatima, kako u količini prikupljenog otpada, tako i u broju okupljenih volontera" čestitao je Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista. 

Kako navode organizatori, Grad Varaždin je pobijedio sa 71 bodom ispred drugoplasirane Velike Gorice koja ima 55 boda i Splita sa 53 boda. Tijekom akcije koja je održana 22. travnja u Varaždinu, uz Dan planeta Zemlja prikupljeno je 8.400 kilograma otpada, a sudjelovalo je 150 volontera.

'Ideju su dali učenici'

Pred organizatorima i sudionicima je završna etapa projekta Od izvora do mora - sadnja drveća, koja je predviđena tijekom rujna, listopada ili studenog. Kako se najavljuje, organizatori će pobjednicima natjecanja osigurati sredstva za sadnju drveća i uređenje zelenih površina.

- Još jednom zahvaljujem sugrađanima koji su se odazvali na akciju čišćenja. Varaždinci su i inače vrlo skloni takvim akcijama i osjetljivi na probleme očuvanja okoliša. Nagradu ćemo iskoristiti za uređenje prostora pokraj Ulice Ive Režeka, točnije zelenu površinu između Kapucinskog samostana i Autobusnog kolodvora. Ideju za to dali su nam učenici Prve gimnazije, a mi smo prihvatili inicijativu. Kako nalažu stručnjaci, u studenom ove godine tamo ćemo posaditi drvored vrste Gleditsia triacanthos 'Sunburst' u čijoj hladovini će učenici moći čekati autobuse - rekao je Bosilj.

Komentari