Gradu omogućeno raspisivanje koncesije za zbrinjavanje otpada

Objavljeno: 12.06.2012. 10:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: varkom.hr

Vijećnici u Gradskom vijeću Grada Varaždina izglasali su dvije tehničke odluke koje će omogućiti Varkomu raspisivanje javnog natječaja za zbrinjavanje novonastalog komunalnog otpada.

>> UŽIVO pratite sjednicu Gradskog vijeća

Vijećnici su prihvatili izmjene i dopune odluke o komunalnoj djelatnosti te plan gospodarenja otpadom za razdoblje od rujna 2009. do kraja 2011. godine.

- Odluku o komunalnoj djelatnosti morali smo uskladiti sa zakonom o komunalnom gospodarstvu. Do sada su u toj odluci bile pomiješane odredbe zakona o komunalnom gospodarstvu i zakona o otpadu. Ona nije bila nezakonita, ali je bila nejasna i mogla se tumačiti na dva različita načina - istaknuo je komunalni pročelnik Vlado Vlašić.

Gradonačelnik Goran Habuš naglasio je da je riječ o tehničkom usklađivanju koje je nužno kako bi se mogao ispoštovati dogovor sa ministarstvom zaštite okoliša.

- Ova odluka je nužna da bi se mogla raspisati koncesija za zbrinjavanje otpada u skladu s dogovorom koji je u petak postignut sa ministarstvom zaštite okoliša - istaknuo je Habuš.

Vijećnici su prihvatili argumentaciju gradskih čelnika i brzo prihvatili odluke. No, oporbeni vijećnici zapitali su se zašto takva odluka nije donesena i prije.

- Želim vjerovati gradonačelniku da želi riješiti problem. Nisam pravnica, ali moje pitanje je zašto se ta odluka nije promijenila i prije i zašto već nismo krenuli u rješavanje tog problema - poručila je vijećnica Marija Habijan.

Komentari