HDZ: SDP-ov gradonačelnik Ludbrega obmanjuje građane – „PIPL MAST TRAS AS“

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 26.02.2013. 10:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Nakon što je ludbreški gradonačelnik Marijan Krobot (SDP) na prošloj sjednici Gradskog vijeća prozvao HDZ-ovce da nisu podržali pripajanje Poljanca u sustav Grada Ludbrega, HDZ je odgovorio priopćenjem u kojem naglašavaju kako Krobot obmanjuje javnost...

Priopćenje ludbreškog HDZ-a donosimo u cijelosti

Umjesto da se bavi problemima Grada Ludbrega, koji pod vodstvom koalicije SDP-HNS tone u sve dublju krizu, SDP-ov gradonačelnik Grada Ludbrega po nalogu svojeg stranačkog predsjednika Dubravka Bilića, obmanjuje građane netočnim izjavama.

Naime, na aktualnom satu 29. sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Grada Ludbrega gospodin Marijan Krobot odgovarajući na naručeno vijećničko pitanje, koje se odnosilo na aktualno pripojenje naselja Poljanec Gradu Ludbregu, a koje je postavio kolega iz njegovih redova (SDP) gospodin Krešimir Šalig, obmanuo je javnost. Gradonačelnik je prije svega, pokazao nepoznavanje materije, a još više, pred javnošću izrekao neistinu kojom optužuje zastupnike HDZ-a da „jedino oni nisu podržali prijedlog“ izdvajanja naselja Poljanec iz sastava Općine Martijanec i pripojenja Gradu Ludbregu“.

Procedura izdvajanja započela je inicijativom mještana naselja Poljanec koju je svojim potpisom podržalo 407 mještana ili 65,22% ukupnog broja punoljetnih građana s popisa birača. Većina mještana Poljanca okrenuta su prema gradu Ludbregu u zadovoljavaju svojih životnih potreba (predškolski odgoj, osnovnoškolsko obrazovanje, primarna zdravstvena zaštita, socijalna skrb, kultura itd.). Obzirom da se ovdje radi o sudbinama mnogih obitelji želimo javnost istinito informirati da je Prijedlog zakona oizmjeni i dopuni Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj, drugo čitanje, P.Z. br. 242 koji jepredložio saborski zastupnik Mario Habek (SDP) jednoglasno usvojen 19. veljače na Odboru za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu.

 Bez rasprave Odbor za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu jednoglasno je odlučio predložiti Hrvatskom saboru da donese Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj“ (Izvješće Odbora u privitku). Odbor je zasjedao i 23. siječnja, no nije utvrđeno stajalište o Prijedlogu izmjena i dopuna, a iz razloga jer Odbor nije raspolagao mišljenjem Vlade Republike Hrvatske, te je isti vraćen u ponovnu proceduru. Mišljenje Vlade dostavljeno je nadležnom tijelu naknadno, tek 24. siječnja 2013 god.

Zaključno, tražimo od gradonačelnika da se ispriča, prije svega građanima zbog obmanjivanja, a onda i zastupnicima HDZ-a zbog iznošenja neistinitih objeda. Tim činom još jednom je pokazao kako članovi SDP-a komuniciraju s građanima koji su im ukazali povjerenje: „PIPL MAST TRAS AS“!

S poštovanjem,

. GO HDZ-a Grada Ludbrega

Komentari