Hoće li direktori Ceste postavljati asfalt po buri i na plus 50?

Piše: Luka Špac

Objavljeno: 11.10.2012. 09:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Prije samo nekoliko godina varaždinska građevinska tvrtka Cesta zapošljavala je i do 850 radnika i bila jedna od lokomotiva gospodarskog razvoja varaždinskog kraja. No, dolaskom recesije i gospodarske krize i padom investicija u građevini i cestogradnji počeli su veliki problemi u toj tvrtki zbog kojih Cesta sve više i više tone.

Tvrtka u vlasništvu francuske građevinske multinacionalne kompanije Colas danas ima “tek” oko 300 zaposlenih, a taj se broj iz mjeseca u mjesec sve više smanjuje. Krajem rujna devetero zaposlenika tvrtke kćeri Cesta Mineral direktor tvrtke je obavijestio da više nisu potrebni na svom radnom mjestu. Među njima je i radnik (podaci poznati redakciji) koji je u Cesti proveo dugih 17 godina.

- Taj petak sam normalno odradio smjenu i nakon posla pozvan sam u ured gdje me je direktor u nekoliko rečenica izvjestio da me otpuštaju iz gospodarskih i organizacijskih razloga i da više ne moram dolaziti na posao. Bio sam u totalnom šoku. Znao sam da bi moglo biti otkaza ali sam mislio da će prvo otkaze dobiti oni koji imaju manje staža i iskustva od mene - ističe sad već bivši radnik.

- Najviše me boli to da mi je prije dva mjeseca direktor Siniša Koščak bez problema potpisao potvrdu za kredit u jednoj banci u kojoj stoji da u dogledno vrijeme neću dobiti otkaz. Kako to drugačije nazvati nego prevarom. Doveo me u bezilaznu situaciju - dodaje.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskog tjednika

Komentari