Iako su "odustali", u NK Varaždinu se pripremaju za licenciranje za 1. HNL!?

Objavljeno: 26.04.2012. 12:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Odlukom povjerenika HNS-a Josipa Breznog te prema "maglovitim" propisima HNS-a, NK Varaždin bi od iduće godine trebao igrati županijski rang natjecanja. No Varaždinci toga kao da još nisu svjesni pa su najavili da spremaju dokumentaciju za licencu za nastup u 1. HNL

Kao što nam je već svima poznato varaždinski nogometni prvoligaš već nešto više od mjesec dana ne igra 1.HNL, a odlukom Josipa Breznog Varaždinci su „odustali“ od natjecanja u 1. HNL iako nije baš najjasnije kako su to odustali, a ne daju im igrati.

Sudbina kluba je još uvijek neizvjesna, no "kuhinja" u HNS-u voli spremati "slatko-slane" delicije pa se još puno toga može dogoditi u ova dva mjeseca do početka nove sezone. U hrvatskom nogometu je u proteklih nekoliko godina postalo "normalno" da se do početka nove sezone ne zna niti format natjecanja niti koje će ekipe nastupati u kojoj ligi. Sjetite se samo "slučaja Gorica" s početka prošle sezone.

Očito svjesni tih "okolnosti", čelni ljudi NK Varaždina započeli su proces licenciranja kluba za 1. HNL sljedeće sezone! Varaždin je sudjelovao i u prvom krugu licenciranja u kojem je samo nekoliko klubova dobilo licence, ali to ih nije pokolebalo da nastave proces licenciranja kao da se ništa dramatično nije dogodilo kada je klub odlukom povjerenika Breznog "odustao" od 1. HNL.

 - S obzirom da smo u prvom krugu dobili odbijenicu, danas bi trebala biti prikupljena i dostavljena dodatna dokumentacija za licenciranje. Smatram da neće biti problema kada je u pitanju infrastruktura i sportski segmet - ističe direktor NK Varaždin Zlatko Ivanković te dodaje da će klub, ako ne uspije dobiti prvoligašku licencu, sigurno aplicirati za drugoligašku i tu licencu "sigurno dobiti".

U trenutku kad klubu prijeti izbacivanje u najniži rang natjecanja, NK Varaždin će tako "sigurno" imati drugoligašku licencu, zlu ne trebalo. No, s obzirom da je o NK Varaždinu kao drugoligaškom klubu nedavno pričao i Zdravko Mamić, a svi znaju da Zdravko Mamić obično ne priča bez veze kad je riječ o tome koji bi klub u kojoj ligi trebao nastupati, lako je moguće da će se u "maglovitim" propisima Hrvatskog nogometnog saveza pronaći neki članak koji će omogućiti Varaždincima da ne budu izbačeni u posljednji rang natjecanja. Ne bi to bilo ništa čudno za hrvatski nogometni sustav. Sjetite se samo početka prošle sezone.

U međuvremenu, dok se još ne zna u kojoj će ligi klub igrati sljedeće sezone, NK Varaždin je još uvijek obezglavljen. Iako je v.d. čelnika kluba, direktor Zlatko Ivanković, nakon ostavke Borisa Solomuna na mjesto predsjednika najavljivao da će klub dobiti novog predsjednika kluba najkasnije do kraja mjeseca, Skupština NK Varaždina pomaknuta je za drugi dio svibnja. Uzrok je možda i činjenica da se još uvijek ni ne nazire tko bi mogao biti novi predsjednik kluba.  Zainteresiranih naime baš i nema...

Komentari