Ivanečka osnovna škola proslavila 175. obljetnicu djelovanja

Objavljeno: 10.12.2014. 10:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: OŠ Ivanec

Izvor: galerija-images/Ivanec - obljetnica skole

OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec na svečanosti Školski vremeplov 1839. – 2014. proteklog je petka obilježila 175 godina rada, predstavila novi vizualni identitet, održala Dan starih nastavnih predmeta i promociju školske monografije.

Program svečanosti započeo je radnim dijelom naziva "Dan starih nastavnih predmeta", što je podrazumijevalo provedbu šest radionica na kojima su sudjelovali učenici, učitelji i gosti. Održane su i dvije radionice Hrvatskog školskog muzeja, "Pišemo krasopisom" i "Quilling – tradicionalna tehnika savijanja papira". Svečani dio proslave započeo je himnom te čitanjem Osobne karte škole. Nazočnima se obratio ravnatelj škole Damir Jagić, a zamjenik ivanečkog gradonačelnika Čedomir Bračko i varaždinski dožupan Alen Kišić čestitali su obljetnicu.

Predstavljen je školski projekt "Slikuljica – prilagodba lektirnih knjiga učenicima s teškoćama u čitanju", koji je okupio cijeli tim učiteljica i stručnih suradnika. Uz predstavljanje monografije škole "Školski vremeplov 1839. – 2014.", održana je i svečana akademija u kojoj su sudjelovali bivši i sadašnji učenici. Javnosti je kroz izložbu, pozivnice, plakate, straničnike, vrećice i školsku zastavu predstavljen i novi vizualni identitet.

U predvorju škole može se vidjeti i izložba fotografija "U potrazi za prostorom" koje prikazuju sve zgrade u kojima se do sada održavala nastava, a postavljena je i izložba "Školski vremeplov".

{gallery}Ivanec - obljetnica skole{/gallery}

Komentari