Izborna Skupština Ivanečkih vitezova: Predsjednik ponovo Jagetić Daraboš

Objavljeno: 25.04.2014. 14:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ivanečki vitezovi

Udruga Ivanečki vitezovi održala je 17. travnja u gradskoj Vijećnici u Ivancu redovitu i izbornu Skupštinu, u čijem su sastavu povijesne postrojbe Vitezovi ivanovci i Ivanečka rudarska četa. Skupštinom je predsjedao predsjednik Udruge Boris Jagetić Daraboš.

Na Skupštini je razmatran Izvještaj o radu za 2013.  kojeg je podnio tajnik udruge Tomislav Vedak. U proteklom razdoblju udruga je realizirala niz turističkih aktivnosti. Izvještaj o radu za 2013.g je jednoglasno prihvaćen. Iako Udruga bilježi brojne pozive na gostovanje i aktivno sudjelovanje na manifestacijama iz Hrvatske, ali i izvan granica.

Nažalost na neke se nije mogla odazvati, a ponajprije zbog nedostatka financijskih sredstava. No unatoč tome, ostvareni su i zapaženi rezultati na trideset i dvije aktivnosti na državnoj i međunarodnoj razini, koje su rezultirale brojnim pohvalama, prepoznavanju udruge kao kulturnog nositelja povijesti Grada, te daljnjim pozivima na suradnju.

Nakon razrješenja dosadašnjeg vodstva Udruge, izabrano je vodstvo za slijedeće razdoblje. Novo izabrano prošireno vodstvo Udruge čine: Boris Jagetić Daraboš (predsjednik), Ivica Grokša (zamjenik predsjednika), Tomislav Vedak (tajnik), Ivana Matić (voditelj za promidžbu i izdavačku djelatnost), Dragutin Rogina (voditelj Rudarske čete) i Tomislav Petrinjak (oružar).

Na sjednici je predstavljen Programa rada za 2014.g. kojega je podnio dopredsjednik udruge Ivica Grokša. Za razliku od prijašnjih godina, program rada je značajno revidiran. Smanjen je prije svega zbog prisutne teške financijske situacije i ostalih okolnosti. Ovogodišnji rad je koncentriran na jačanje udruge, pripreme i vježbe za buduće aktivnosti. Nakon rasprave donijeta je jednoglasna odluka o prihvaćanju. Zaključak je da Udruga i njeni članovi mora biti primjer s ciljem sveopćeg napretka društva u cjelini.

Temeljem odluke zadnje sjednice o izboru i proglašenju najaktivnijeg člana za proteklo razdoblje, uvidom u popis aktivnosti, najaktivnijim članom za 2013. je proglašen Ivica Grokša. Tom prigodom mu je predsjednik udruge uručio pisanu posebno izrađenu zahvalnicu u specijalno dizajniranoj mapi.

Na kraju Sjednice Predsjednik udruge Boris Jagetić Daraboš, zahvalio se svim članovima na savjesnom obavljanju aktivnosti.

- Tijekom 2013. prisutna je velika direktna i indirektna aktivnost Udruge te je realizirana kvalitetna promocija Ivanca. Diljem Hrvatske prepoznati smo kao ozbiljan partner s jasno definiranim ciljevima te velikim potencijalima u očuvanju kulture i tradicije naše županije i šire. Iz tog razloga postali smo prepoznatljivi u svim sferama društva, kao i na međunarodnom prostoru. Tome u prilog idu i pozivi iz svih većih hrvatskih gradova, kao i van naših granica (Slovenija, BiH, Mađarska, Slovačka, Italija, Austrija…). Svjedoci smo i velike zainteresiranosti medija za Udrugu. 2013. Realizirano je snimanje priloga HRT-a i Nove TV, čime smo doprinijeli promociji i kulturno-turističkom pozicioniranju grada i županije na karti Hrvatske - rekao je Jagetić Daraboš.

Također upućene su riječi zahvale svim prijateljima i simpatizerima udruge, posebno partnerima i sponzorima, gradu Ivancu, Ministarstvima RH, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Zagrebačkoj banci te pisanim i elektronskim medijima bez kojih naš rad ne bi bio toliko produktivan i prepoznatljiv, kao i svima koji su na bilo koji način pomogli u radu i aktivnostima udruge.

Komentari