Javna tribina "Mogućnosti suradnje između civilnog društva i sindikata"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 25.04.2014. 13:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Svoger/Ilustracija

U utorak, 29. travnja, s početkom u 18 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu održat će se javna tribina Koordinacije za ljudska prava Varaždinske županije povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada.

Tema javne tribine je "Mogućnosti suradnje između civilnog društva i sindikata – novi obrasci solidarnosti", a o temi će govoriti institucionalni ekonomist mr.sc. Mario Švigir i predstavnik udruge Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID) Bojan Nonković.

Sadržaj teme obuhvaća:
- poimanje solidarnosti kao zajedničko nastojanje da se smanje ekonomske i drugih društvenih nejednakosti (radnička prava, participiranje u procesima upravljanja, preuzimanje inicijative i isticanje alternativnih vizija u procesu suoblikovanja ekonomskih i društvenih procesa)

- suradnja sindikata sa udrugama civilnog društva te drugim društvenim i ekonomskim dionicima u određivanju zajedničke vizije budućnosti u partnerstvu i novoj solidarnosti

- iskustva udruge BRID, koja se bavi problematikom radničkih prava i aktivne solidarnosti, o suradnji sa sindikalnim i ostalim udrugama civilnog društva zainteresiranim za radnička pitanja na uspostavljanju novih društvenih platformi temeljenih na solidarnosti  

- iskustva sindikata u radničkom dioničarstvu na području županije.

Komentari