Jezgra: Zašto se invalidi ne mogu parkirati u krugu varaždinske bolnice?

Objavljeno: 20.07.2012. 09:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Iz varaždinske udruge Jezgra upozoravaju da, iako je izdana koncesija za organizaciju parkiranja u krugu varaždinske Opće bolnice, još uvijek postoje problemi s parkiranjem i parkirnim mjestima u krugu bolnice, pogotovo što se tiče broja obilježenih parkirnih mjesta za invalide.

Udruga građana Jedinstvo za grad Varaždin (Jezgra) nastavlja svoju borbu za bolju kvalitetu parkiranja u gradu Varaždinu.

Nedavno su tako ravnateljstvu varaždinske Opće bolnice i Varaždinskoj županiji uputili službeni upit vezano uz broj invalidskih mjesta i organizaciju parkiranja u krugu varaždinske bolnice.

Iz Jezgre naime upozoravaju da se u krugu bolnice nalaze samo dva označena parkirna mjesta za invalide označena žutom bojom i tablom dok se većina njih nalazi nasuprot glavnog ulaza u bolnicu.

- Dakle, osobe s invaliditetom i slabo pokretne osobe u većini slučajeva moraju nakon parkiranja prelaziti cestu da bi ušle u krug bolnice – poručuju iz udruge Jezgra.

Aktivisti udruge zamijetili su prilikom obilaska bolnice i da se veliki broj vozača, unatoč činjenici da postoji veliki broj označenih parkirnih mjesta, parkiraju na zelenim površinama i van obilježenih mjesta za parkiranje.

Vezano uz navedeno, udruga je poslala službeni upit ravnateljstvu varaždinske bolnice i Varaždinskoj županiji s pitanjem što je konkretno, osim organizacije naplate parkiranja, učinjeno za poboljšanje uvjeta parkiranja korisnika usluga varaždinske bolnice te poglavito što je učinjeno za poboljšanje uvjeta parkiranja osoba s invaliditetom.

Upit je poslan u ponedjeljak, a iz udruge Jezgra obavijestili su nas da će nam dostaviti i odgovor ravnateljstva bolnice i Varaždinske županije. 

Komentari