Josipa Svilar (95) iz Lepoglavske Vesi najstarija je korisnica lepoglavske Gerontoslužbe

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 02.10.2015. 11:51

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:44

Foto: Grad Lepoglava

Na Međunarodni dan starijih osoba zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač i gerontodomaćica Monika Breški posjetili su najstariju korisnicu Gerontološke službe Grada Lepoglave i jednu od najstarijih Lepoglavčanki – 95. godišnju Josipu Slivar iz Lepoglavske Vesi...

Nasmijanu i veselu Josipu posebno je razveselio buket cvijeća koji je tom prigodom dobila otkrivši da još uvijek čuva onaj prošlogodišnji poklonjen joj istim povodom.

Otkrila je Josipa i neke od brojnih zanimljivosti iz svog života tijekom kojeg je silom prilika živjela u Osijeku, završila građevinsku školu i sama projektirala kuću u kojoj i danas živi, i to sama.

- Ništa mi ne treba. Zadovoljna sam onime što imam. Samo da me noga ne boli - rekla je Josipa puna vedrine i spremna na šalu.

Dodala je da joj, kad je u mogućnosti, pomaže unuka te da joj puno znači redoviti dolazak i pomoć gerentodomaćice Monike budući da su to i trenuci kad s nekim može porazgovarati i podijeliti svoje bogato životno iskustvo.

- Zbog ovakvih zahvalnih ljudi kao što je Josipa posebno smo ponosni na program Gerontoslužbe Grada Lepoglave koja brine o 20-tak naših građana – istaknuo je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Gerontoslužba na području grada Lepoglave s djelovanjem je počela 2009. godine zahvaljujući suradnji Crvenog križa Varaždinske županije i Grada Lepoglave koji osiguravaju sredstva za njen rad. Zahvaljujući toj suradnji, osobe u potrebi s gradskog područja nisu prepuštene sebi samima već dobivaju skrb bez koje teško da bi mogle samostalno živjeti.

Riječ jeo jednoj od mjera socijalne politike kojom Grada Lepoglave svojim građanima osigurava život dostojan čovjeka.

Komentari