Konstituiran Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 23.01.2014. 17:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

S ciljem rješavanja pitanja od interesa za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije, danas je u Županijskoj palači održana konstituirajuća sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije.

Na početku je prisutne pozdravio zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić poželjevši članovima Savjeta konstruktivan rad i puno dobrih ideja te je pohvalio inicijativu ponovnog sazivanja ovog Savjeta koju je predložio županijski vijećnik, ujedno i potpredsjednik Savjeta dr.sc. Zvonimir Sabati.

Predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije Branko Osonjački rekao je kako se u proteklom razdoblju uistinu činilo sve kako bi sigurnost prometa na županijskim i državnim cestama, ali i onim nesvrstanim, bila na najvišoj mogućoj razini, a osnivanjem ovog savjetodavnog tijela želi se pokrenuti inicijativa rješavanja problema sigurnosti na cestama, od pješaka, biciklista pa do vozača.

Na sjednici se raspravljalo o Planu i programu rada Savjeta koji će se usvojiti na narednoj sjednici, a svi članovi složili su se s prijedlogom da se Savjet dopuni s predstavnikom HAK-a i predstavnikom komunalnog odjela Grada Varaždina.

 Inače, Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije osnovan je prošle godine kao radno savjetodavno tijelo Županijske skupštine koje razmatra opća pitanja iz područja prometa, a za potrebe Županijske skupštine priprema rješavanje pitanja od interesa za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije.

Članovi Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije su uz već navedenog predsjednika Branka Osonjačkog i potpredsjednika dr.sc. Zvonimira Sabatija i zamjenik župana Alan Košić, zatim Tomislav Osonjački, Stjepan Marković, Josip Grđan, Ivan Mikec, Danijel Vlaisavljević, Božidar Šafran, Darko Dragičević, Danijel Posavec, Matej Dvorščak, Davor Golub, Darko Horvat i Krešimir Grđan.

Komentari