Konstituiran Savjet za zdravlje Varaždinske županije

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 21.01.2014. 14:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U cilju poboljšanja kvalitete zdravstvene zaštite te što bolje prevencije bolesti na području Varaždinske županije, danas je u Županijskoj palači održana konstituirajuća sjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije.

Uvodnim riječima prisutne je pozdravio zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, rekavši kako je cilj djelovanja ovog Savjeta što bolja kvaliteta života građana Varaždinske županije.

- Interesno područje ovog Savjeta prvenstveno je zdravlje naših građana, a zahvaljujući stručnjacima iz raznih područja zdravstva koji unutar njega djeluju, doprinijet će se kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti i prevenciji bolesti - istaknuo je zamjenik Kišić i dodao kako je Varaždinska županija i ove godine osigurala sredstva za zdravstvenu zaštitu svojih građana.

S glavnim zadaćama Savjeta, prevencijom bolesti i informiranju građana o pružanju što bolje zdravstvene zaštite složila se i sama predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije dr. med. Mirjana Kolarek Karakaš.

-Poboljšanje i promocija zdravlja, kao i prevencija raznih bolesti samo su neki od ciljeva ovog Savjeta, kao i stvaranje nove slike zdravlja Varaždinske županije - kazala je pedijatrica Kolarek Karakaš te dodala kako je i zdrava okolina te očuvanje okoliša jedan od važnih čimbenika zdravlja.

Bolesti kardiovaskularnog sustava, ovisnosti, različite vrste karcinoma, od kojih su na prvom mjestu karcinom debelog crijeva i karcinom dojke, kao i sve zastupljeniji rak grlića maternice, složili su se prisutni, samo su neke od bolesti današnjice koje su sve češće u našem društvu, a njihova je prevencija uistinu nužna.

Inače, Savjet za zdravlje Varaždinske županije osnovan je još 2009. godine, a čine ga zdravstveni djelatnici različitih specijalizacija, odnosno stručnjaci koji svojim radom doprinose boljitku zdravstvene zaštite, a organizacijom javnih tribina neposredno sudjeluju u informiranju svojih građana o zdravlju.  

Sjednici Savjeta za zdravlje Varaždinske županije prisustvovali su i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac, savjetnica za poslove zdravstvene zaštite Valentina Držaić te drugi predstavnici zdravstvenih ustanova s područja Varaždinske županije.  

Komentari