Leon Benko se pridružio Daliću i Jertecu u Saudijskoj Arabiji

Objavljeno: 12.01.2012. 12:36

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Povećava se varaždinska kolonija u Saudijskoj Arabiji. Treneru Zlatku Daliću i veznom igraču Dariju Jertecu u Al Faisalyu danas se naime pridružio i napadač Leon Benko.

Uprava koprivničkog Slaven Belupa, čiji je bio član proteklu polusezonu, potvrdila je da je 28-godišnji napadač Leon Benko dogovorio angažman u klubu Al Faisaly kojeg vodi Zlatko Dalić, a jedan od najvažnijih igrača je Dario Jertec.

Leon Benko svoju je karijeru počeo u varaždinskom Varteksu za koji je u tri sezone, od 2003. do 2006. godine, skupio 68 nastupa i zabio 18 golova.

Zanimljivo, karijeru je počeo kao desno krilo, a upravo ga je Zlatko Dalić prebacio u špicu gdje su do izražaja počele dolaziti njegove iznimne golgeterske sposobnosti.

U sezoni 2005./2006. bio je najbolji strijelac Varteksa sa 14 golova, a Varteks je završio na trećem mjestu prvenstvene ljestvice i igrao finale Hrvatskog kupa.

Svojim igrama u dresu Varteksa zaslužio je i poziv u reprezentaciju koja je nastupila na Carslberg Kupu u Hong Kongu gdje je Benko skupio i dvije svoje jedine „kapice“ protiv Južne Koreje i Hong Konga.

Njegove igre nisu prošle nezapaženo ni u europskim krugovima pa je na kraju sezone 2005./2006. potpisao četverogodišnji ugovor sa bundesligašem iz Nürnberga.

Iako je u novom klubu furiozno počeo, naime na ljetnim pripremama postigao je čak deset golova, uskoro su uslijedile ozljede koje su ga udaljile od početne postave.

Minute je u dresu Nurnberga skupljao na kapaljku pa je dvije godine kasnije odlučio raskinuti ugovor te se pridružiti belgijskom Standardu iz Liega. Tamo je u svojoj jedinoj sezoni skupio 15 nastupa ali i zabio samo jedan pogodak pa je na kraju sezone odlučio napustiti klub i pridružiti se KV Kotrijku, također u Belgiji.

Iako je u Kotrijku napokon dobio priliku skupivši 26 nastupa i zabivši 5 golova, na kraju sezone 2010./2011. se odlučio vratiti u Hrvatsku. Postojala je i opcija da se pridruži Varaždinu no na kraju je ipak odlučio potpisati sa koprivničkim Slaven Belupom.

Za koprivnički klub u jesenskom dijelu sezone nastupio je 9 puta i zabio 6 golova i ponovno potvrdio klasu. Već na jesen počelo se pričati da ima ponude izraelskog Maccabija iz Tel Aviva i azerbajdžanskog Neftčija iz Bakua, ali na kraju se ipad odlučio za, sigurni smo, vrlo unosni angažman u Saudijskoj Arabiji.

Komentari