Lepoglava: Radovi na izgradnji prve faze kanalizacijskog sustava teku prema planu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 12.09.2014. 16:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Izvor: galerija-images/kanalizacija u Lepoglavi

Da se realizacija prve faze najvećeg komunalnog projekta u gradu Lepoglavi odvija prema zacrtanim planovima, potvrđeno je na koordinacijskom sastanku lepoglavskog gradonačelnika Marijana Škvarića, njegova zamjenika Hrvoja Kovača i voditelja komunalnog odjela Grada Lepoglave s predstavnicima izvođača radova - tvrtke Varkom i ravnateljem ŽUC-a Tomislavom Osonjačkim, s kojim se razgovaralo o planovima sanacije prometnice oštećene tijekom izgradnje kanalizacijske mreže...
Izgradnja cijelog kanalizacijskog sustava za šire područje naselja Lepoglava podijeljena je u nekoliko faza.

- Trenutno traju radovi na prvoj fazi u samom centru Lepoglave, tijekom koje će biti uređeno 2,5 kilometara kanalizacijske mreže. Dio je to od ukupno 33 kilometra sekundarne i 5 kilometara kolektorske mreže kanalizacijskog sustava koji se gradi, ukupno vrijednog oko 75 milijuna kuna – podsjetio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić i istaknuo kako je riječ o najvećem gradskom komunalnom projektu.

Vrijednost radova izgradnje prve faze kanalizacijskog sustava, koji su u tijeku, iznosi 6 milijuna kuna, od čega su 90 posto sredstava osigurale Hrvatske vode, a ostatak Grad Lepoglava.
- To nisu mala, već značajna sredstva koje smo osigurali za razvoj grada i iz drugih izvora, zahvaljujući našim aktivnostima i potpori Varaždinske županije. Ona su ujedno i potvrda našeg dobrog planiranja i kvalitete naših projekata – rekao je gradonačelnik Škvarić.
Tijekom sastanka i za vrijeme obilaska radova prve faze, koji bi trebali biti završeni do 15. studenoga, čelni ljudi grada Lepoglave upoznati su s dodatnim aktivnostima izvođača radova.

Naime, paralelno s postavljanjem kanalizacijske mreže, Varkom postavlja glavni kolektor vodovoda od državne ceste D35 do ulice Antuna Mihanovića, što će povećati kvalitetu opskrbe vodom građana Lepoglave.

U planu je do početka čipkarskog festivala, budu li to vremenski uvjeti dozvolili, polaganje vodovodnog voda do sredine navedene trase kako bi se na toj dionici izvršila privremena sanacija ceste.

Sa završetkom svih radova krenulo bi se u sanaciju svih ulica na kojima su zbog radova nastala oštećenja.
{gallery}kanalizacija u Lepoglavi{/gallery}

Komentari