Lesar: Zahtijevamo ukidanje deviznih klauzula za kredite

Objavljeno: 01.07.2011. 09:49

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Predrag Daraboš

U četvrtak je u sklopu svoje turneje Hrvatskom šef laburista D. Lesar stigao u posjet varaždinskoj županijskoj podružnici.

Predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada, Dragutin Lesar, jučer je u Varaždinu održao tiskovnu konferenciju i razgovarao s građanima u centru grada.

Jutarnje sate proveo je razgovarajući s građanima na Franjevačkom trgu. Objašnjavao im je svrhu akcije Zahtjevnica kojom laburisti traže izmjenu zakona o deviznim klauzulama na kredite, zatim pravednu primjenu zakona o ovrhama kao i rješenje problema onih koji su izabrali drugi mirovinski stup.

Na konferenciji za medije Lesar je detaljnije objasnio zbog čega smatra da su Hrvatska i njeni građani na putu u dužničko ropstvo.

- Upozoravali smo guvernera Rohatinskog na ogroman broj poduzetnika, obrtnika i drugih koji su postali nesposobni vraćati kredite zbog tečaja švicarskog franka, da bi potom bez ovršnih naloga bili podvrgnuti nezakonitim ovrhama. Zahtjevamo ukidanje deviznih klauzula i striktnu primjenu zakona o ovrhama - rekao je Lesar.

Lesar je nadodao kako Hrvatski laburisti – stranka rada u novijoj anketi nisu slučajno došli na treće mjesto popularnosti, budući da su birači prepoznali stranku koja štiti interese onih koji žive od svojega rada.

- Mešetari i krupni kapital ionako imaju u Hrvatskoj previše drugih stranaka koje zastupaju njihove interese - dodao je.

Uvečer je Lesar posjetio Novi Marof i družio se s građanima i simpatizerima stranke uz prigodni domjenak.

Komentari