Ludbreško sunce i ove godine pomaže djeci s poteškoćama u razvoju

Objavljeno: 20.09.2012. 11:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

"Ludbreško sunce," udruga za osobe s invaliditetom treću godinu provodi program "Pružanje podrške u odgoju mladih i obrazovanju djece s poteškoćama u razvoju i njihovim obiteljima na području grada Ludbrega i šire okolice.", piše ludbreg.hr

Treća godina provedbe programa traje do 31. svibnja 2013. i vrijedna je 660 tisuća kuna, dok je "težina" projekta kroz tri godine gotovo dva milijuna kuna.

Program je odobrilo Ministarstvo socijalne politike i mladih, a udruga ga provodi u suradnji s Gradom Ludbregom, Centrom za socijalnu skrb Ludbreg i Osnovnom školom Ludbreg, a obuhvaćeni su učenici posebnih razreda s područja bivše općine Ludbreg

- Zahvaljujući provedbi programa omogućen je nastavak življenja korisnika u njihovim obiteljima. Program obuhvaća prijevoz učenika, prehranu, pomoć u učenju i pisanju zadaće, organizaciju kreativnih radionica, organizaciju kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, nabavu školskih potrepština. Uz 20 učenika posebnog razreda, škola odabire još nekoliko učenika kojima se također nabavljaju školske potrepštine. Radi se ili o učenicima slabijeg imovinskog statusa ili pak onim učenicima koji sudjeluju na regularnoj nastavi, uz prilagođeni program. - kazala je predsjednica Udruge "Ludbreško sunce," Ruža Zlatar.

Ovaj program doprinio je smanjenju broja novih korisnika sustava socijalne skrbi smještenih u instituacijama. Također, doprinio je unapređenju broja i kvalitete socijalnih usluga na području Varaždinske županije, a koje se odnose na pomoć obiteljima djece s poteškoćama u razvoju. 

Komentari